Hlavní obsah

Talent Sparty skončil na operačním sále, klub podává protest proti rozhodčímu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verdikty sudího se jí hrubě nelíbily. Fotbalová Sparta po sobotním utkání druholigové rezervy na půdě poslední Kroměříže (3:3) podává protest proti rozhodnutím arbitra Vojtěcha Opočenského. Letenští mají za to, že Opočenský ve vyhroceném duelu odpustil domácím dvě červené karty. Po jednom ze soubojů byl záložník hostí Roman Horák převezen do nemocnice, podle informací Sport.cz podstoupil operaci a pobývá na jednotce intenzivní péče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek ze zápasu Sparty B v Jihlavě.

Článek

K momentu, který devatenáctiletému středopolaři zřejmě ukončil sezonu, došlo v 78. minutě. Kapitán Kroměříže Tomáš Matoušek vlétl do vzdušného souboje jako utržený vagon. Horáka zasáhl zezadu do hlavy, ten se okamžitě skácel k zemi a musela pro něj přijet záchranka.

V zápise stojí, že ke zranění došlo po srážce hlavami. Pražský celek je ale jiného názoru. Má za cíl, aby bylo chráněno zdraví nejen jeho hráčů.

„Surová hra. Udeření hráče č. 37 (Horák) loktem zezadu do hlavy za použití enormní intenzity a síly. Okamžitý převoz do nemocnice s nutností operačního zákroku den po utkání s diagnózou: vpáčená zlomenina lebeční kosti,“ prohlašuje Sparta.

Záběry z utkání Kroměříž–Sparta B.Video: AC Sparta Praha

Té se také nezamlouval jeden verdikt z první půle. Ve 28. minutě útočník Kroměříže Jan Silný bez balonu dohrál beka Sparty Lukáše Váňu, hlavní arbitr také z kapsičky tasil žlutou.

„Hrubé nesportovní chování, úmyslné kopnutí hráče č. 18 (Váňa) bez možnosti hrát míč,“ napsala Sparta.

„Podáváme protest proti dvojímu zjevnému pochybení HR Vojtěcha Opočenského. Rozhodčí nepotrestal uvedené bezohledné, nesportovní a surové jednání hráčů domácího týmu a neudělil ČK, přestože se jednalo o zákroky ohrožující zdraví. Jeden z popsaných skutků měl kritický dopad na zdravotní stav našeho mladého hráče,“ stěžují si Letenští, kteří by rádi, aby se Silným a Matouškem bylo zahájeno disciplinární řízení.

Bez vyloučení se duel ale ani tak neobešel. Kroměříž v desáté minutě nastavení srovnala na konečných 3:3, Matoušek pak při oslavách dlaní srazil k zemi Vojtěcha Hranoše, který pár chvil předtím vstřelil vedoucí branku na 2:3. Svého parťáka se rozhodl stejnou mincí pomstít Dalibor Večerka.

Jak on, tak Matoušek si pak zblízka prohlédli červenou kartu. Teď zbývá vyřešit, zdali budou mít dohru i předchozí situace a zdali se u disciplinárky budou probírat i výše zmíněné zákroky Matouška se Silným.