Hlavní obsah

Druholigové Táborsko povede bývalý reprezentant Kováč

Posila jako hrom. Na trávníku sice střílet góly nebude, ani žádným nezabrání, i tak se ale druholigové Táborsko může pyšnit věhlasnou posilou. Těsně před zahájením přípravy se klub dohodl na angažmá trenéra Radoslava Kováče. Bývalý reprezentant, který působil dva a půl roku jako asistent v pražské Spartě a naposledy vedl jako hlavní kouč v nejvyšší soutěži Opavu, nahradí dosavadního trenéra Sergejse Golubevse, s nímž klub ukončil spolupráci. Táborsko informaci zveřejnilo na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Kováč má nové angažmá.

Článek

Klíčovou roli při angažování Kováče hrály jeho vztahy s ředitelem Táborska Martinem Vozábalem. "Když mě kontaktoval, přišla mi jeho nabídka zajímavá. Brzy jsme našli společnou řeč. Setkal jsem také s předsedou správní rady klubu Ondřejem Dvořákem. I to mělo podíl na mém rozhodnutí. Vím, že Táborsko je ambiciózní klub, který se chce ´step by step ´posouvat výše. Jsem rád, že se na této filozofii mohu podílet. Líbí se mi nastavení klubu," uvedl na stránkách Táborska Kováč.

Ten si dobře zmapoval, s jakým kádrem bude v Táborsku pracovat. "Vím, že v áčku jsou zkušení fotbalisté jako Navrátil, Javorek, Tusjak, k nim jsou začleněni mladí, talentovaní hráči. Určitě je na čem stavět. V mužstvu jsou kluci, kteří prošli Slavií, Spartou, Budějovicemi, jsou v něm také odchovanci. Chci rozvíjet klub ve všech směrech, to znamená, aby fungovalo spojení prvního mužstva s B týmem a mládeží, která jde v Táborsku delší dobu velmi nahoru," dodal s tím, že by si rád sestavil realizační tým a přivedl i nějaké posily.

Kováč, který studuje trenérskou licenci UEFA, bere angažmá v Táborsku jako velkou výzvu. "Rok jsem nikde nebyl, prioritou pro mě byla trenérská škola. Čekal jsem na správnou nabídku, a ta přišla z Táborska. V pondělí nám začne příprava, očekávání jsou velká. Věřím, že s týmem nezklameme," dodal kouč, který během hráčské kariéry prošel Olomoucí, Spartou, Libercem. Nastupoval také v ruském Spartaku Moskva, švýcarské Basileji nebo anglickém West Hamu United. Ve sbírce úspěchů má vítězství na ME hráčů do 21 let v roce 2002.

Reklama

Související témata: