Hlavní obsah

Vlašim - Prostějov 2:0Druholigový podzim uzavřel dvougólový střelec Fotr

Vlašim

Fotbalisté Vlašimi uzavřeli podzimní část druhé ligy výhrou 2:0 nad Prostějovem. O oba góly se v dohrávce 16. kola postaral Oskar Fotr. Hrdina zápasu otevřel skóre už ve druhé minutě a druhý gól přidal opět hned na startu druhého poločasu. Fotr měl dvě šance na završení hattricku, ale další gól nepřidal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Daniel Šmejkal.

Článek

Středočeši si v bitvě o záchranu pomohli. V podstatě z prvního útoku dokázal míč do sítě dostat Fotr, který zužitkoval pohlednou kombinaci Diase. Vlašim pak znovu udeřila v nástupu do druhého poločasu. Krásnou kolmici za obranu si do běhu přebral Fotr a přes vyběhnuvšího Muchu poslal svůj tým ve 46. minutě do dvoubrankového vedení.

Svěřenci trenéra Daniela Šmejkala byli i dále při chuti a Fotr mohl dokončit hattrick, další dvě šance ovšem neproměnil.

Vlašim ve zbytku utkání kontrolovala hru a Prostějovu se nedařilo zápas zdramatizovat ani po nasazení vytáhlého útočníka Kroupy. Domácí tým tak může slavit důležité tři body, které mu před zimní přestávkou přišly vhod.

"Výhra nás uklidnila, ale když budeme hodnotit celý podzim, tak určitě nemůžeme být spokojeni a je před námi strašné množství práce," poukazuje kouč Šmejkal.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Vlašim - Prostějov 2:0 (1:0)
Branky: 2. a 46. Fotr. Rozhodčí: Danev - Moláček, Melichar. ŽK: Svoboda - Kroupa. Diváci: 535.
Vlašim: Bačkovský - Breda, Broukal, Štochl, Kadlec - Janda, Januška (88. Blecha), Průcha, Svoboda - Dias (54. Plachý), Fotr (75. Jandera). Trenér: Šmejkal.
Prostějov: Mucha - Schuster, Pernackyj (59. Kroupa), Polák, Sus - Zapletal (46. Rolinc), Lutonský, Koudelka, Slaměna - Pašek, Šteigl (79. Kiška). Trenér: Machala.

Reklama