Hlavní obsah

Dukla je podezřelá, že její někdejší funkcionář zkusil ovlivnit tři ligové duely. Sudí Pilný dostal dvouletý distanc

Aktualizováno

Fotbalová Dukla Praha čelí podezření, že se prostřednictvím svého bývalého funkcionáře Michala Šrámka pokusila na podzim roku 2018 ovlivnit tři ligová utkání. S aktuálně druholigovým klubem dnes zahájila řízení etická komise Fotbalové asociace ČR (FAČR), která o tom informovala v komuniké.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý funkcionář Dukly Michal Šrámek

Článek

Někdejší výkonný ředitel Šrámek, jenž ve vedení Dukly skončil v květnu 2019 po sestupu z nejvyšší soutěže, mohl podle komise ovlivnit regulérnost utkání s Libercem a na Slovácku. Navíc čelí podezření, že mezitím při duelu v Mladé Boleslavi požadoval žluté karty pro hráče svého týmu.

Nad Libercem Dukla v září 2018 zvítězila 2:0, v Mladé Boleslavi v listopadu remizovala bez branek a na Slovácku v prosinci téhož roku prohrála 0:1. Pražané následně v této sezoně obsadili poslední místo v tabulce, z první ligy sestoupili a od té doby hrají druhou nejvyšší soutěž. Ve vedení klubu z Julisky aktuálně působí ve stejné roli syn Michala Šrámka David.

Etická komise uvedla, že se případem bude zabývat na svém zasedání 15. září v Praze. Komise aktuálně řeší dozvuky kauzy kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra. V aféře už potrestala několik lidí a vloni v prosinci vyloučila z třetí ligy Vyšehrad, kde působil další z aktérů kauzy funkcionář Roman Rogoz.

Rozhodčí Pilný dostal dvouletý distanc

Dnes komise zakázala na dva roky činnost ve fotbale rozhodčímu Marku Pilnému. Ten si podle ní nechal z pozice asistenta sudího od Rogoze slíbit peněžitou odměnu za ovlivnění zápasu třetí ligy mezi Velvary a Vyšehradem v březnu 2019. Pražský klub tehdy remizoval 2:2 a následně zvítězil 5:4 na penalty. Oba týmy v utkání zahrávaly jeden pokutový kop. Pilný zároveň dostal od etické komise pokutu 25 tisíc korun. Bývalý ligový sudí se může proti verdiktu do pěti dnů odvolat.

Pilný byl v roce 2016 vyloučen z FAČR za to, že se coby čtvrtý rozhodčí podílel na řízení zápasu nejvyšší soutěže v Příbrami pod vlivem alkoholu. Do asociace se pak ale vrátil. O víkendu pískal utkání třetí ligy mezi Admirou Praha a B-týmem Plzně, v němž ho napadl a povalil na zem hostující Kristi Qose. Albánský záložník dostal od disciplinárky čtyřměsíční trest a Západočeši s ním rozvázali smlouvu.

Reklama

Související témata: