Hlavní obsah

Třinec - Žižkov 2:0Důležitý krok k záchraně, rozhodl bleskový střelec Omasta

Aktualizováno

Fotbalisté Třince porazili v odložené dohrávce 18. kola Fortuna Národní ligy 2:0 Žižkov a po poslední výhře nad Vyšehradem udělali další důležitý krok k záchraně.

Foto: fotbaltrinec.cz

Trenér František Straka v barvách Třince.

Článek

Trenér František Straka může být po čase zase spokojený. Jeho tým se po matném období zvedá a sestupovým příčkám odskočil aspoň o tři body.

Slezané rozhodli o triumfu hned v úvodu, když se už ve 2.a 9. minutě dvakrát v krátkém sledu prosadil Tomáš Omasta. Pro pětadvacetiletého třineckého obránce šlo o vůbec první góly v soutěžním ročníku.

Viktoria, která má mnohem větší ambice, zůstává v tabulce osmá.

„Po duelu s Vyšehradem nás čekal další kritický zápas. Odvedli jsme precizní a bojovný výkon v defenzívě. Poukazoval jsem, že musíme být vzadu kompaktní a hrát na nulu. Čekali jsme na chyby soupeře, po brejkových situacích jsme dali dva góly," líčí na klubovém webu František Straka.

„V prvním poločase jsme mohli odskočit i na tři nula. Branky zvedly sebevědomí mužstva, projevil se jeho charakter a porvalo se s nepříjemnou situací. Šli jsme štěstí naproti a každý z hráčů odvedl, co mohl. Celý kolektiv dokázal, že má velikou morální sílu, což mě velice těší. Urvali jsme důležité body a udělali další krok k záchraně," dodává trenér Třince.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 2. a 10. Omasta. Rozhodčí: Černý - Matoušek, Vejtasa. ŽK: Hušek, Mashike Sukisa (oba Žižkov). Bez diváků.

Reklama

Související témata: