Hlavní obsah

Dva góly za dvě minuty. Byl jsem stále hladový, svěřoval se opavský útočník Kramář

Opava

Domácí zápasy byly pro exligovou Opavu ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži doposud jedním velkým trápením. S jedinou výhrou nad Vyškovem (1:0) a čtyřmi remízami (Vlašim 3:3, Chrudim a Líšeň 1:1 a Táborsko 0:0) a ve Slezsku rozhodně spokojení nebyli. O to větší radost měli poté, co ve 12. kole na svém trávníku rozcupovali Viktorii Žižkov vysoko 6:1.

Foto: SFC Opava

Radost fotbalistů Opavy během duelu s Vktorií Žižkov.

Článek

Střelecky řádili především opavští mladíci. Dvakrát v rozmezí dvou minut se prosadil střídající 18letý Denis Kramář, po gólu přidali 21letý Denis Darmovzal a 22letý Jan Kadlec. Vysokou výhru ještě podtrhli o něco zkušenější útočník Lukáš Holík a polský forvard Bartosz Pikul.

„Už po prvním gólu jsem byl spokojený. Zůstával jsem ale stále hladový. Musím hodně pochválit Adama Ščudlu, který mi to tam dvakrát parádně naservíroval. Mě už zbývalo udělat jen čtyři rychlé kroky za obránce," popisoval Kramář, jenž góly v 85. a v 86. minutě uzavřel povedené fotbalové odpoledne z pohledu domácího týmu.

„Tohle vítězství jsme potřebovali. Dokázali jsme si, že to jde. O to více nás ale musí mrzet ty předchozí domácí zápasy, které jsme takto dobře nedokázali odehrát," přemítal Kramář.

V ligové soutěži se mladý útočník v této sezoně trefil premiérově. „Gól jsem dal v MOL Cupu Mladé Boleslavi (2:4), ale v lize jsem se nemohl stále trefit. Jsem útočník, góly se ode mě čekají, tak snad mi to pomůže k tomu, abych se konečně rozstřílel," pokračoval Kramář.

„Denis měl skvělé střídání. Do hry šel v 70. minutě, dal dva góly. Zatím trochu zůstával za našimi očekáváními, ale věřím, že po dnešku si zvedne sebevědomí, a ještě nějaké do konce sezony přidá. Určitě na to má," řekl na adresu mladého opavského útočníka trenér West.

Opavané do branky předposlední Viktorie nasázeli stejný počet branek, kolik se jim podařilo doma vstřelit za předchozích pět utkání. „Jsem šťastný, že jsme doma zvítězili, ale také z toho, jakým stylem jsme dokázali vyhrát. Ve druhém poločase jsme měli spousta šancí, dali čtyři góly. Přál bych si, abychom takto doma hráli pokaždé.," řekl West.

Opavané poskočili v tabulce o několik míst nahoru a vysloužili so od trenéra dva volné dny. „Užijí si volnou neděli a pondělí. V úterý se sejdeme a začneme se připravovat na další zápas," nastínil opavský trenér.

Další utkání ve druhé lize budou Slezané hrát za dva týdny, protože zápas ve Varnsdorfu byl z důvodu koronavirové nákazy v táboře soupeře odložen. „Je velká škoda, že příští víkend nehrajeme, protože teď máme velké sebevědomí. Musíme ho udržet a proti béčku Sparty za dva týdny ho ukázat," řekl útočník Kramář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.