Hlavní obsah

Fenin trénuje s druholigovým Ústím

Ústí nad Labem

S druholigovým fotbalovým celkem FK Ústí nad Labem se připravuje někdejší český reprezentant Martin Fenin, odchovanec sousedních Teplic. Ale zdaleka není jasné, jestli se v jejich dresu představí i v jarní sezóně. Je totiž kmenovým hráčem německého Chemnitzu a ke změně působiště by potřeboval vyvázat se z dosud platného kontraktu.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Martin Fenin

Článek

„Pokud se naskytne možnost Feninova odchodu ze stávajícího týmu a eventuálního působení v Ústí, tak o jeho příchodu budeme jednat," uvedl výkonný ředitel ústeckého klubu Petr Heidenreich na tiskovce před druholigovým jarem. Severočeši přezimovali na pátém místě tabulky FNL.

Podle klubového šéfa ale nedospěla situace do stádia, že by Ústí už pracovalo na Feninově přestupu. „Tak daleko zdaleka nejsme. Martin nás požádal, zda by mohl s týmem trénovat a vyhověli jsme mu. Vnímáme to tak, že mu pomáháme. K tomu, aby posílil Ústí, by vedla náročná cesta a třeba k tomu vůbec nedojde," uvažoval Heidenreich.

Fenin na konci podzimu patřil mezi hráče Chemnitzu, kteří opustili kádr a mají se připravovat individuálně. A Ústí mu umožnilo trénovat. „Záleží na něm, jestli znovu zabojuje o šanci, a jak se v tréninku prosadí. Pak se rozhodneme. Nikde není řečeno, že tady bude. Na tom to nestojí," řekl ústecký trenér Petr Němec.

Nedávno se v ústeckém fotbalovém prostředí pohyboval i Jiří Jarošík, někdejší hráč Sparty, Chelsea, ruských a španělských klubů. „Trénoval s námi, ale už tady není. Připravoval se s námi i náš bývalý útočník Alen Melunovič, který loni na jaře výrazně přispěl osmi góly ke klidné záchraně ve druhé lize. Na podzim byl ve slovenské Podbrezové a za to, co pro Ústí předtím odvedl, jsme ho v zimě vzali mezi sebe, aby měl přípravu s týmem. A už tady taky není," poznamenal kouč.

Reklama