Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic si vytvoří v Ústí svou rezervu

ÚSTÍ NAD LABEM

Ústecký fotbal se vzdal snahy osamostatnit se od sousedních Teplic a naopak spolupráci ještě posílí. Na dnešní valné hromadě byl do představenstva druholigového klubu FK Ústí nad Labem zvolen teplický obchodní ředitel Petr Heidenreich a do dozorčí rady sportovní sekretář Jan Skýpala a manažer David Köstl.

Článek

"Posílí se vazba na Teplice, především v práci s mládeží," řekl Heidenreich s tím, že ústecký tým bude fungovat jako faktická teplická rezerva. Takovou koncepci už v Ústí jednou prosazovali, ale poté se rozhodli jít vlastní cestou a řídit klub nezávisle na silnějším sousedovi. Ten vzápětí nabídl prodej svých akcií, k němuž ale nikdy nedošlo.

Této představy se v Ústí už vzdali. "Teď budou ve vedení sedět za teplickou stranu lidé přímo spojení s fotbalem. Akcionářská struktura se nikdy nezměnila, přístup ale ano," uvedl Heidenreich. Teplice si budou v Ústí chystat ještě více hráčů pro prvoligový tým, zároveň posílí i tamější práci s mládeží. Oficiální teplický B-tým bude až třetím týmem v řadě.

Není přitom vyloučeno, že by se obě mužstva mohla už v létě sejít v téže soutěži. Ústí je po 17 kolech na předposledním místě, jen o skóre za Krčí. Teplice B zase hrají o postup z divize zpět do ČFL.

Reklama

Související témata: