Hlavní obsah

Fotbalový masér hrdinou. Cestou z utkání zachránil lidský život

Prožili po všech stránkách úspěšný výjezd. Fotbalisté Varnsdorfu v posledním kole druhé ligy vyhráli 1:0 v Hradci Králové, na soupeře se bodově dotáhli a jsou reálně ve hře o postup do nejvyšší soutěže. Ještě více se ovšem vyznamenali při cestě domů. Konkrétně jejich masér Milan Tajnert, který svou duchapřítomností zachránil lidský život.

Foto: Jan Trojan, Právo

Vozový park zdravotnické záchranné služby - ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Zrovna v pondělí Český klub fair play rozdával ceny za minulý rok. O jednu si za letošek den předtím řekl dlouholetý člen realizačního týmu fotbalistů Varnsdorfu. Předvedl se jako muž na svém místě.

„Jelo před námi starší auto, nesvítilo a začalo kličkovat. Chvilku jsme mysleli, že je třeba řidič opilý. Auto zajelo na benzinovou pumpu, tak jsme tam odbočili také a já to šel ověřit. Z auta vystoupili dva mladí lidé, řidič ale zůstal sedět za volantem," líčí Milan Tajnert na klubovém webu návrat z Hradce Králové.

Od spolujezdců se dozvěděl, že řidič trpí cukrovkou a není mu dobře.

Dvě sanitky jako na zavolanou

„Nekomunikoval, už nastoupilo koma. Poslal jsem asistent trenéra Libora Macháčka, aby skočil pro cukr. Řidič ho snědl, vypil trochu koly a jeho stav se zlepšil," líčí masér dramatický sled událostí.

Potřeboval zavolat záchranku, čirou náhodou přijely hned dvě sanitky natankovat na pumpu.

„Běžel jsem za nimi a vše jim řekl. Řidiče okamžitě naložili a převezli do nemocnice. Pak mi poděkovali za rychlou a dobrou reakci," usmívá se masér Tajnert, skromný hrdina, který zachránil lidský život.

Reklama

Související témata: