Hlavní obsah

Sparta B - Táborsko 4:1Gabriel nasměroval mladíky k výhře, trefil se i Vácha. Vlašim válí, Brno ztratilo

Aktualizováno

Úvodní nedělní zápas 6. kola fotbalové Fortuna Národní ligy mezi Spartou Praha B a Táborskem měl jednoznačný průběh. Letenští mladíci zvítězili 4:1 a vyhoupli se dopoledne na druhou příčku tabulky o čtyři body za vedoucí Duklu. Odpoledne je ovšem předstihla Vlašim, která porazila Žižkov 3:0. Večer se pak na třetí příčku posunulo Brno, které doma jen remizovalo 2:2 s Varnsdorfem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Gabriel ze Sparty Praha.

Článek

Domácí dvěma slepenými brankami v rozmezí pěti minut odskočili na rozdíl dvou branek, trefili se Adam Gabriel a Kozák.

Po pauze svůj náskok rezerva Sparty ještě zvětšila. Gól si připsali střídající hráči Schánělec a mazák Vácha. Čestnou branku hostí vstřelil v nastavení Matoušek, Táborsko si tak ze Strahova odvezlo porážku 1:4. Sparta Praha B je v tabulce momentálně druhá, Jihočeši sedmí.

„První poločas jsme nezačali nejlépe, hosty jsme pustili do dvou šancí. Pak jsme se dostali do zápasu, začali jsme hrát více na míči a získali kontrolu nad hrou. Do přibližně 35. minuty jsme dominovali, ale pak jsme se přizpůsobili Táborsku a hra se vyrovnala. Druhý poločas jsme nezačali nejlépe. Hosté udělali dvě střídání, vyběhli na nás a my se museli bránit. Zlom nastal po neproměněné penaltě, kdy jsme se vymanili z tlaku. Jak jsme skórovali na 3:0, bylo rozhodnuto," hodnotí na klubovém webu trenér Michal Horňák.

Vlašim porazila rozdílem třídy 3:0 Žižkov a posunula se po třetí výhře v řadě na druhou příčku tabulky. Domácí načali pražského soupeře rychlým gólem z úvodní minuty, který tečovanou střelou do brankářova protipohybu zařídil Denis Alijagić. Další dvě trefy obstaral osmnáctiletý Denis Višinský. Vlašim vsítila za šest utkání už 16 branek a je v tomto směru nejofenzivnějším týmem soutěže.

Brno remizovalo 2:2 s Varnsdorfem. Zbrojovka v duelu po gólech Jakuba Řezníčka a Adama Fouska dvakrát vedla, Severočeši ale zvládli zásluhou Lukáše Huška a Ondřeje Bláhy pokaždé odpovědět. Brno tak promarnilo možnost vrátit se na druhou pozici před Vlašim a je se ztrátou tří bodů za vedoucí Duklou třetí. Varnsdorf bodoval popáté v řadě a je o dva body zpět pátý.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta B - Táborsko 4:1 (2:0)
Branky: 20. Gabriel, 25. Kozák, 82. Schánělec, 89. Vácha - 90. Matoušek. Rozhodčí: Krejsa - Šimáček, Vyhnanovský. ŽK: Vitík, Ambler - Tijani, Icha, Brabec, Kopečný. Diváci: 423.
Vlašim - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)
Branky: 40. a 76. Višinský, 1. vlastní Březina. Rozhodčí: Ginzel - Kotalík, Pečenka. ŽK: Hošek, Prebsl (oba Vlašim). Diváci: 615.
Zbrojovka Brno - Varnsdorf 2:2 (1:0)
Branky: 39. Řezníček, 77. Fousek - 71. Hušek, 84. Bláha. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Šterba, Přichystal, Endl - Heppner, Bláha. Diváci: 2503.

Reklama

Související témata: