Hlavní obsah

Žižkov - Prostějov 1:2Hanáci už jsou po výhře v Praze ve druhé lize bod za prvním místem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Prostějova v televizní předehrávce 15. kola Fortuna Národní ligy porazili 2:1 Žižkov a posunuli se v neúplné tabulce na druhé místo o bod za vedoucí Líšeň. Vše podstatné se na Proseku událo po změně stran. Hanáky poslal pět minut po přestávce do vedení Jakub Matoušek, na něhož navázal po hodině hry Martin Sus. Pražané v závěru už jen snížili ze značky pokutového kopu, který proměnil Mashike Sukisa. Na body ale Viktoria nedosáhla.

Foto: fczbrno.cz

Kouč Pavel Šustr táhne Prostějov vzhůru.

Článek

Plány vrátit se do první ligy na Žižkově netají. Viktoria ovšem prožívá až příliš turbulentní sezonu. V azylu na Proseku není pánem, tentokrát tam podlehl Prostějovu.

„Základ všeho je, že kluci zápas odpracují. Nic nevypustí, přestože terén byl náročný," vyzdvihl trenér Pavel Šustr v hodnocení pro ČT sport.

Zatímco Viktorka zůstává pátá pět bodů za vedoucí Líšní, Prostějov už pomalu klepe na prvoligovou bránu. Troufl by si na nejvyšší soutěž?

„Nabídneme hráčům prostředí, kde se můžou rozvíjet, ale chceme od nich práci. Doufám, že zůstáváme všichni pevně nohama na zemi a dál půjdeme cestou budování týmu a zařazování mladých hráčů," ujišťuje Šustr.

Prostějov, který má ještě odložený zápas s Duklou Praha k dobru, neprohrál již pět soutěžních utkání v řadě a vrátil Pražanům zářijovou porážku 0:2 z vlastního hřiště.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Prostějov 1:2 (0:0)
Branky: 84. Mashike Sukisa z pen. - 50. Matoušek, 59. Sus. Rozhodčí: Machač - Volf, Mojžíš. ŽK: Pudil - Omale, Šmehyl, Bárta. Bez diváků.

Reklama

Související témata: