Hlavní obsah

Hradečtí Votroci vsadili na odchovance a vyplatilo se. Tým skvěle funguje, těší Pilného

Hradec Králové

V posledních letech pendluje mezi první a druhou ligou. Nynější návrat Hradce Králové mezi českou fotbalovou elitu je třetí od roku 2010. S nálepkou „jojo klubu“ ale hodlá skoncovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký asistent trenéra Bohuslav Pilný.

Článek

„Klíčovým slovem je stabilizace. Po loňském sestupu jsme si řekli, že dáme větší prostor odchovancům. Nechtěli jsme přivést dvanáct lidí jako před dvěma lety, kdy v podstatě ti, kteří ligu vykopali, skončili. V kabině to pak bylo znát, nevytvořila se parta. Sázka na odchovance byla správným krokem," pochvaluje si trenér Bohuslav Pilný.

Upřímně říká, že nečekal, že tým vybojuje postup v nejkratším možném čase. „Když se v létě mužstvo překopalo, měl jsem obavy, abychom nebyli průměrní. Ale tým se dal bleskově dohromady, skvěle funguje," prohlašuje Pilný, který doufá, že Votroci se mezi elitou neztratí. „Máme plno šikovných hráčů," podotýká kouč.

Vzhledem k vyšším nárokům v první lize i odchodu zkušeného stopera Krmaše si uvědomuje, že tým bude třeba posílit. Tím spíš, že se ve vzduchu vznáší prodeje Holeše a Malinského. Hradec má údajně na mušce brněnského stopera Košťála, poohlíží se také po krajním obránci, záložníkovi a útočníkovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články