Hlavní obsah

Jílek si oddechl, Sigma se dočkala první výhry a dotáhla se na špici tabulky

Olomouc

Olomouc se ve druhé lize dočkala první domácí výhry. V sedmém kole zdolala, byť opět po utrápeném výkonu, druhé České Budějovice, když ji v prudkém lijáku v 76. minutě spasil sváteční střelec Michal Vepřek. Sigma se dotáhla na špici tabulky. Nebylo proto divu, že z kabiny Hanáků se po utkání dlouho ozýval hurónský řev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér olomoucké Sigmy Václav Jílek.

Článek

„Obrovská úleva. Přece jen, na vítězství před vlastním publikem jsme čekali tři zápasy. Už jsme z toho byli trochu nervózní. Porazili jsme kvalitní tým, přímého konkurenta v boji o návrat do první ligy a o to jsou ty tři body cennější," oddech si lodivod Sigmy Václav Jílek.

Také zkušený gólman Miloš Buchta připustil, že z něj i spoluhráčů s první domácí výhrou spadl obrovský balvan. „Říkali jsme si, že z venku jsme přivezli z posledních dvou duelů šest bodů, a že je tedy na čase i doma to protrhnout. Jsme strašně rádi, že to vyšlo a konečně začínáme naplňovat ambice, s nimiž jsme do sezóny vstupovali," tvrdil brankář Hanáků.

Právě on byl kromě střelce Vepřeka klíčovým mužem Sigmy. V závěru poločasu zlikvidoval tutovku Kalodovi a v rozmezí 72. a 73. minuty hned další tři.

„V té první půli přišel parádní centr na zadní tyč. Trefil to kolem mě, trochu do protipohybu, ale naštěstí to nebylo prudké a tak se to dalo chytit. Nakonec, od toho v bráně jsem. V druhé půli pak byla hlavně důležitá dorážka Benáta. Paradoxně, kdyby to byl gól, šel by na můj vrub. Předtím jsem totiž neudržel střelu doprostřed. Rychle jsem však vstal, on byl blízko a trefil mě. Sám sebe jsem tak podržel," ulevil si olomoucký gólman.

Kouč Jílek i s ohledem na Buchtou popsané situace vítězství svých svěřenců označil za šťastné. „Vzhledem k průběhu zápasu tomu tak je. Výborně jsme začali, byli jsme aktivní, agresivní, jen šance nepřicházely. Ve druhé půli jsme ale ztratili kvalitu. Nedokázali jsme podržet balón, skřípalo nám to v přechodové fázi, chybělo nám i více odvahy směrem dopředu. Soupeř nás proto hodně trápil, ale my jsme dali gól a to rozhodlo," měl jasno Jílek.

Podobně zápas viděl i trenér Jihočechů David Horejš. „Domácí do utkání lépe vstoupili. Dobře kombinovali, byli pohyblivější a měli i jakési šance. Po přestávce jsme se zlepšili a kolem 70. minuty se zápas lámal. Zatímco my jsme vyložené šance neproměnili, Olomouc využila našeho zaváhání, když jsme nezavřeli zadní tyč. Vyhrála zaslouženě, ale nebyla lepší, nýbrž šťastnější. Nic se ale neděje. Zápasů je ještě hodně, jedeme dál," zůstal nad věcí Horejš.

Reklama