Hlavní obsah

Krč vyhrála duel nejhorších týmů druhé ligy v Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Nováček druhé fotbalové ligy Sparta Krč se v sedmém kole dočkala prvního vítězství, které dnes vybojovala na hřišti Ústí nad Labem. Výhru 1:0 zajistil hostům už v páté minutě svou brankou Vojtíšek. Krč, za kterou poprvé nastoupila v záloze nová posila Aleš Pikl, opustila poslední místo v tabulce, kam kleslo právě Ústí.

Článek

Už ve 4. minutě vystřelil Houštecký zblízka do náruče ústeckého brankáře Nováka a vzápětí přišel gól. Vojtíšek se otočil v šestnáctce a střelou k tyči poslal Pražany do vedení.

Hráči Ústí se pak pustili do útočení a Krč hrozila rychlými brejky, Vágner však po úniku mířil do brankáře Nováka. Ve 35. minutě chytil krčský gólman Švenger velkou šanci Dvořáka a vzápětí se vyznamenal po Bočkově střele. V 58. minutě mohli domácí vyrovnat, ale Švenger vytáhl střelu Martykána na tyč.

Hradec o gól přehrál Vítkovice

Vítkovičtí se podobně jako minule v Opavě dopouštěli zbytečných chyb a ty největší hosté využili ke vstřelení gólů. Nejprve už ve 13. minutě vyrobila hrubku stoperská dvojice Hromkovič, Derych a Bouška poslal Hradec do vedení.

Domácím se ve 29. minutě podařilo vyrovnat, když střelu Knappa tečoval v pokutovém území jeden z dvojice hostujících stoperů, ale víc šancí už jim ale pozorná obrana Východočechů nedovolila. Hradec čekal trpělivě na svou šanci a dočkal se jí v 55. minutě po chybě brankáře Palečka, kterou potrestal Vodehnal.

Příbram jasně přehrála Jihlavu

Příbram se z čela druholigové tabulky stěhovala pouze na dvě a půl hodiny. Poté, co doma rozstřílela Jihlavu, vrátila se opět na první místo.

Přitom vše mohlo být úplně jinak. Domácí sice vedli po nádherné střele Šindeláře z trestného kopu, po změně stran se však zatáhli a Jihlavští mohli skóre otočit. Brankář Hruška ale dvakrát krátce po sobě vytáhl excelentní reflexivní zákrok. Nejprve v 63. minutě proti ráně Gebreselassieho, poté v 65. minutě po teči Simra z malého vápna.

Tyto zákroky příbramské fotbalisty vrátily zpět do hry, a když během následujících jedenácti minut stihl příbramský rychlík Huňa čistý hattrick, bylo rozhodnuto. Domácí začali diváky bavit parádičkami, do nichž zapadl i poslední gól Tarczala, který po individuální akci přes tři hráče poslal míč přesně do růžku Tulisovy branky.

Hosté pak stihli do uvolněné obrany Příbrami zasadit čestný úspěch, když 583 minut trvající neprůstřelnost gólmana Hrušky ukončil nekompromisní dorážkou Gebreselassie.

Výsledky:
Ústí nad Labem - Sparta Krč 0:1 (0:1)
Branka: 5. Vojtíšek. Rozhodčí: Drábek - L. Novák, Ardele. ŽK: T. Novák - Vágner, Kounovský. Diváci: 584.
Ústí nad Labem: R. Novák - Valenta, David, T. Novák, Benko - Dvořák (62. Franc), Karlík (46. Džuban), Martykán, Benčík (46. Procházka) - Fousek, Boček. Trenér: Pala.
Krč: Švenger - Kounovský, Horkavý, Šrámek, Waldhauser - Viskup (72. Kunt), Vágner, Pikl, Kordiak (65. Dubský) - Houštecký, Vojtíšek. Trenér: Šimurka.
Vítkovice - Hradec Králové 1:2 (1:1)
Branky: 29. Knapp - 13. Bouška, 55. Vodehnal. Rozhodčí: Paták - Pokorný, Drastík. ŽK: Hromkovič, Motyčka - Podhajský, Šmerda. Diváci: 742.
Vítkovice: Paleček - Baláž, Hromkovič, Derych, Mikulenka - Valášek (77. Kříž), Motyčka (68. Ditrich), Knapp, Novák - Prohaszka, Schön. Trenér: Grussmann
Hradec: Podhajský - Wozniak - Vít, Pospíšil - Šmerda, Krejcar, Černý, Rezek (79. Přibyl) - Bouška (84. Gavula) - Vodehnal (86. Dvořák), Svoboda. Trenér: Klusáček
Příbram - Jihlava 5:1 (1:0)
Branky: 68., 74. a 79. z pen. Huňa, 12. Šindelář, 82. Tarczal - 87. Gebreselassie. Rozhodčí: Příhoda - Zlámal, Urban. ŽK: Tarczal - Šedivý, Faldyna, Suchý. Diváci: 2600.
Příbram: Hruška - Pleško, Penc (77. Plašil), Navrátil, Nohýnek - Šindelář (66. Pilík), Nechvátal, Tarczal, Hloušek (82. Milutinovič) - Huňa, Klesa. Trenér: Barát
Jihlava: Tulis - Bartoš, Šedivý (76. Cihlář), Suchý, Vepřek - Veselý (68. Bayer), Gebreselassie, Lovětínský, Mezlík - Faldyna (56. Rabušic), Simr. Trenér: Zákostelský.

Reklama

Související témata: