Hlavní obsah

Pardubice - Brno 1:2Lídr po porážce ve šlágru přezimuje s tříbodovým náskokem

Praha
Aktualizováno

Lídrovi druhé fotbalové ligy Pardubicím se nepovedl poslední zápas kalendářního roku a v 16. kole doma podlehl Brnu 1:2. Východočeši přezimují s tříbodovým náskokem na druhou Jihlavu. Zbrojovka na třetím místě tabulky vystřídala Duklu, která v Praze prohrála rovněž 1:2 s Hradcem Králové. Votroci jsou na páté příčce. Jarní část FNL po zimní přestávce začne v březnu.

Foto: fczbrno.cz

Brněnský záložník Ondřej Vaněk.

Článek

Pardubice poslal do vedení v 11. minutě Zifčák. Brzy však odpověděl Přichystal a brněnský útočník ještě před pauzou druhou gólovou hlavičkou otočil skóre. Po změně stran už další branky nepadly. Velkou šanci na vyrovnání měl v závěru Šejvl, jehož ránu zneškodnil gólman Zbrojovky Floder.

"Před utkáním se s ohledem na termín a počasí nabízela otázka, zda diváci neuvidí dušičkový fotbal. To se nakonec nestalo, byl to spíše boj, válka. Pardubice doma neprohrály, o jejich síle jsme věděli a chystali se na ně. Naše touha urvat dobrý výsledek byla velká a víra přetrvala i přes nepříznivý začátek utkání, což bylo klíčové," poukazuje trenér Miloslav Machálek na klubovém webu.

Hradec na Julisce výborně začal a už ve druhé minutě se prosadil Urma. Jeho spoluhráč Prekop krátce poté hlavičkoval do břevna. Duklu pak několikrát podržel brankář Hruška, který podruhé inkasoval krátce po změně stran od Vlkanovy. V 70. minutě už pouze snížil Preisler.

"Hradec na nás byl výborně připravený. A my víme, že s agresivitou a rychlým dostupováním máme problém. Samozřejmě ve spojení s nešťastným vstupem do zápasu, když jsme ve druhé minutě prohrávali 0:1, tak na naších hráčích byla vidět nervozita. Kluky jsem o poločase povzbuzoval a navedl je na jednodušší způsob, jakým chceme po přestávce hrát. Za stavu 0:2 kluci ukázali, že se zápasem chtějí něco udělat, pomohlo nám střídání. V závěru jsme měli šance, ale zaslouženě vyhrál Hradec," hodnotí Roman Skuhravý, trenér Dukly.

Trápící se Sokolov podlehl Žižkovu 1:2 a zůstal poslední. Domácí Červenka v 15. minutě zahodil pokutový kop a netrefil branku. Po hodině hry poslal Pražany do vedení Batioja, ale už za čtyři minuty odpověděl Čihák. V 81. minutě byl sokolovský Mejdr vyloučen po druhé žluté kartě a následnou penaltu proměnil Diviš. Baník za 16 kol získal pouhých sedm bodů.

Třinec na svém hřišti remizoval s Varnsdorfem 1:1 a prodloužil sérii bez výhry na pět kol. První gól mohl ve 20. minutě vstřelit domácí Bedecs, z penalty však nepřekonal brankáře Samoela. O chvíli později hostům zařídil vedení Breda. V 59. minutě srovnal Kubala, na obrat ale už domácí nedosáhli.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Zbrojovka Brno 1:2 (1:2)
Branky: 11. Zifčák - 18. a 44. Přichystal. Rozhodčí: Petřík - Hájek, Kotík. ŽK: Černý, Jeřábek, Solil, Šejvl, Čelůstka, Miker - Eismann, Vaněk, Šural, Krška. Diváci: 2192.
Pardubice: Šmíd - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kohút (61. Miker), Hlavatý (89. Sokol), Solil, Zifčák - Černý (81. Kovář). Trenér: Novotný.
Brno: Floder - Bariš, Šural, Šmíd, Eismann - Fousek (61. Magera), Vaněk (89. Pavlík), Sedlák, Šumbera (40. Krška) - Růsek, Přichystal. Trenér: Maléř.
Dukla Praha - Hradec Králové 1:2 (0:1)
Branky: 70. Preisler - 2. Urma, 54. Vlkanova. Rozhodčí: Cihlář - Novák, Mikeska. ŽK: Souček, Piroch - Doležal, Leibl, Martinec, Soukeník. Diváci: 687.
Dukla: Hruška - Souček, Piroch, Chlumecký - Kott (60. Hašek), Doumbia (69. Douděra), Tetour, Krunert, Preisler - Holík (60. Ayong), Hadaščok. Trenér: Skuhravý.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Martinec, Leibl, Urma - Zbrožek - Čech, Soukeník, Doležal (89. Kvída), Vlkanova (87. Jukl) - Prekop (78. Firbacher). Trenér: Frťala.
Baník Sokolov - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 64. Čihák - 59. Batioja, 83. Diviš. Rozhodčí: Julínek - Vlasjuk, Kubr. ŽK: Mejdr - Urbanec, Cabadaj, Súkenník. ČK: 81. Mejdr. Diváci: 530.
Sokolov: Šiman - Machek, Červenka, Štípek, Šmehyl (76. Wermke) - Mejdr, Jakub Dvořák II., Kopřiva (57. Selnar), Machuča (83. Vávra) - Stropek, Čihák. Trenér: Tichota.
Žižkov: Švenger - Opluštil, Martan, Diviš, Urbanec - Gil (76. Zeman), Súkenník, Batioja, Řezáč (46. Cabadaj) - Březina, Halgoš (46. Petrlák). Trenér: D. Veselý.
Třinec - Varnsdorf 1:1 (0:1)
Branky: 59. Kubala - 22. Breda. Rozhodčí: Lerch - Koval, Klupák. ŽK: Gáč, Janoščín - Micovčák, Houser, Ondráček, Heppner. Diváci: 408.
Třinec: Adamuška - Kušnír, Bedecs, Gáč, Janoščín - Samiec, Valenta (46. Kubala) - Hlúpik (46. Tijani), Machalík, Cienciala (76. Omasta) - Arroyo. Trenér: Habanec.
Varnsdorf: Samoel - Rudnytskyy, Ngimbi, Lehoczki, Heppner - Ondráček, Bláha, Houser, Breda (62. Novák) - Kocourek (55. Barac), Micovčák (78. Kubista). Trenér: Oulehla.

Reklama