Hlavní obsah

Na jaře budeme silnější, věří Řezníček. Zbrojovce chce pomoct do ligy a v ní završit vstup do Klubu kanonýrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobnou situaci ještě v bohaté kariéře nezažil. Kapitán brněnských fotbalistů Jakub Řezníček absolvoval dlouhou zimní přípravu s vědomím, že v posledním duelu podzimní části druhé ligy s olomouckým béčkem obdržel čtvrtou žlutou kartu, a nemůže tak nastoupit v sobotu v jarní mistrovské premiéře svého týmu na hřišti druhé Dukly.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Brněnský kapitán Jakub Řezníček (vlevo) nastřílel v podzimní části druhé fotbalové ligy dvanáct gólů

Článek

„Něco takového se mně nikdy předtím ještě nepřihodilo. Byla to pro mě naprostá novinka. Bylo dost nepříjemné mít to během dvouměsíční zimní přípravy pořád v hlavě,“ svěřil se pětatřicetiletý útočník Zbrojovky.

Kvůli tomu ho trenér Tomáš Polách ani v posledních přípravných utkáních nepostavil do základní jedenáctky. „Mluvili jsme o tom, s tím jsem pochopitelně počítal. Musím si ještě týden počkat,“ věděl dopředu Řezníček, který i tak v přípravě třikrát skóroval.

Pro fotbalisty Brna, kteří se netají ambicemi na návrat mezi elitu, přestože aktuálně figurují v druholigové tabulce až na šesté příčce, bude zápas v hlavním městě mimořádně důležitý. „I když nemůžu proti Dukle nastoupit, určitě pojedu do Prahy s mužstvem. Zajdu do kabiny kluky povzbudit. A pak budu fandit. Bude to pro mě mnohem horší, než kdybych mohl být na hřišti. Budu dost trpět. Snad ale zahajovací duel zvládneme,“ přeje si.

Řezníček věří, že Zbrojovka bude v jarních odvetách předvádět mnohem kvalitnější výkony než na podzim, kdy mužstvo postihla řada výpadků. „Máme za sebou náročnou zimní přípravu včetně vydařeného soustředění na Slovensku, v níž byl dostatečný prostor pro vylepšení všech herních činností. Jsem přesvědčený, že jsme se výkonnostně posunuli. A taky výsledkově jsme šli postupně nahoru,“ připomněl poslední hladké výhry nad Komárnem a v domácí generálce s rezervou Olomouce.

Brněnské vedení navíc přivedlo, zejména do defenzivy, zkušené posily. „Je moc dobře, že se vrátil Luděk Pernica. Guinejský stoper Simon Falette je s námi jen chvíli, ale na trénincích ukazuje, jak je kvalitním fotbalistou. Na jaře budeme silnější,“ tvrdí Řezníček.

Fotbalisté Zbrojovky ztrácejí na vedoucí Vyškov devět bodů, avšak na třetí barážovou příčku pouze jediný bodík. „Naše manko na Vyškov, který bude mít zřejmě i na jaře kvalitní tým, je značné. Ale proč nezkusit být první, kdo se dostane z druhé ligy nahoru přes baráž. Bylo by to fajn,“ má jasno.

Řezníček, který má v Brně smlouvu i na příští sezonu, vede po podzimu s dvanácti góly pořadí nejlepších druholigových kanonýrů. Společně s chrudimským Hufem, který však v zimě odešel do Bohemians.

„Také na jaře chci pochopitelně dát co nejvíc branek, ale stát se nejlepším druholigovým střelcem pro mě není rozhodně prioritou. Už jsem jím v předminulé sezoně byl. Pro mě bude mnohem podstatnější, abych pomohl Zbrojovce k postupu do ligy a v ní pak přidal dvě trefy, které mně scházejí ke vstupu do Klubu kanonýrů,“ připomněl Řezníček, jak blízko je k členství ve spolku vyvolených, jenž sdružuje fotbalisty, kteří dokázali skórovat v evropských nejvyšších soutěžích minimálně stokrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.