Hlavní obsah

Jihlava - Vlašim 3:3Nevídaný kolaps exligového týmu! Také Votroci se nadřeli

Praha
Aktualizováno

Doma rozdávají, venku loupí. Fotbalisté Prostějova zvítězili v utkání 21. kola Fortuna Národní ligy v Ústí nad Labem 2:1, v nastavení však museli přečkat nebezpečnou hlavičku domácího brankáře Tvrdoně, který jen těsně minul. Hanáci jsou znovu druzí v tabulce. Nevídaný kolaps předvedla exligová Jihlava, která proti Vlašimi v závěrečných deseti minutách ztratila vedení 3:0! Vedoucí Hradec Králové si výhrou 1:0 nad Blanskem upevnil první příčku. Táborsko v bitvě o záchranu porazilo Třinec 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vlašimi Daniel Šmejkal.

Článek

Prostějov se po vítězství v Ústí nad Labem minimálně do sobotního zápasu Líšně posunul na druhou pozici. O výhře Hanáků rozhodli svými góly v prvním poločase Zlatohlávek a Kopřiva, za domácí po pauze snižoval Prošek. Ústí potřetí za sebou padlo, Prostějov tři zápasy neprohrál.

„Pro mě velké zklamání! Totálně jsme prospali první poločas a všechno soupeři sami namastili. Nasazení a důraz jsem viděl až po přestávce, což je strašně málo," postěžoval si pro ČT sport David Jarolím, trenér Ústí.

„Když musíme k zápasu urazit takový kus cesty, vždy je příjemné uhrát dobrý výsledek. Mohli jsme odskočit o víc než dva góly. Když pak domácí snížili, byli jsme zbytečně nervózní až do konce," hodnotí jeho protějšek Pavel Šustr.

Vysočina byla svědkem neuvěřitelného kolapsu. Vlašim vybojovala bod na hřišti Jihlavy po remíze 3:3. Po bezbrankové první půli se ve druhé pětačtyřicetiminutovce děly věci. Vysočina si vypracovala vedení 3:0, ale o ně v posledních deseti minutách přišla! Středočeský celek předvedl skvělý comeback a z Jihlavy si nakonec odváží třetí remízu v řadě.

Vedoucí tým tabulky nezaváhal a na domácí půdě porazil Blansko 1:0. Fotbalisté Hradce se ale nadřeli, o těsné výhře rozhodl dvanáct minut před koncem proměněnou penaltou zkušený Dvořák. Votroci tak slaví osmou výhru v řadě, naopak Blansko počtvrté za sebou padlo.

Táborsko porazilo Třinec a opustilo sestupovou třináctou pozici. Jihočeši rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, kdy se prosadil Tolno, navíc ještě neproměnili penaltu. Ve druhém dějství zvyšoval na konečných 2:0 Ndiaye. Táborsko drží tři zápasy neporazitelnost, naopak Třinci skončila dvouzápasová série výher.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Blansko 1:0 (0:0)
Branka: 78. Dvořák z pen. Rozhodčí: Proske - Hock, Mojžíš. ŽK: Vučič, Leibl - Kopičár. Diváci: 50 (omezený počet).
Ústí nad Labem - Prostějov 1:2 (0:2)
Branky: 50. Prošek - 20. Zlatohlávek, 34. Kopřiva. Rozhodčí: Ulrich - Poživil, Líkař. ŽK: Bílek, Miskovič - Píchal, Bala. Diváci: 70 (omezený počet).
Táborsko - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 23. Tolno, 60. vlastní Vaněk. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Vodrážka. ŽK: Alves de Almeida - Adamuška, Bedecs, Celba, Attah. Diváci: 100 (omezený počet).
Jihlava - Vlašim 3:3 (0:0)
Branky: 53. a 70. Patrák, 63. Červ z pen. - 81. a 88. Firchbacher, 80. Jurásek. Rozhodčí: Vojkovský - Dresler, Lakomý. ŽK: Křišťál, Červ - Breda. Bez diváků.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články