Hlavní obsah

Blansko - Líšeň 0:0Nováček s Pulpitem obral i lídra, Viktoria otočila pražské derby. Straka má bod

Aktualizováno

Nováček hostil v jihomoravském derby lídra tabulky a připsal si velmi cenný bod. Dvanácté Blansko v utkání 14. kola fotbalové Fortuna Národní ligy remizovalo s vedoucí Líšní 0:0. Dramatické bylo pražské derby. Poslední Vyšehrad neudržel vedení, nakonec podlehl Viktorii Žižkov 1:2. Třinec remizoval s Varnsdorfem 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Pulpit, nový trenér Blanska.

Článek

Blansku se zatím vyplácí angažování trenéra Martina Pulpita. V jarní premiéře porazilo Třinec, nyní bodovalo i s vedoucím týmem a drží se těsně nad sestupovými příčkami.

Líšeň se tentokrát neprosadila a nenavázala tak na výhru nad Hradcem Králové, po níž se vyšvihla na první místo. Po bezbrankové remíze v Blansku si ho brněnský tým nicméně drží.

Fotbalisté Viktorie Žižkov po úvodní porážce od Chrudimi už museli naplno bodovat na půdě posledního Vyšehradu. Cesta k výhře byla pro favorita trnitá. Domácí Slavoj se po hodině hry díky Stropkovi dostal do vedení, favorit pražského derby však zvládl zápas v jeho závěrečné půlhodince otočit ve svůj prospěch.

Nejprve vyrovnal Opluštil, obrat dokonal v první minutě nastavení střídající Bazal. Žižkov se po výhře 2:1 posunul na páté místo, Vyšehrad s pěti body se i nadále přibližuje sestupu.

Třinec a Varnsdorf se dočkaly prvního jarního bodu ve vzájemném vyrovnaném duelu, který branku nepřinesl. Třinečtí se tak pod taktovkou Františka Straky posunuli již na šestnáct bodů, Varnsdorf vedený Pavlem Drskem je na tom ještě o jeden bod lépe.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
FK Blansko - SK Líšeň 0:0
Rozhodčí: Batík - Vodrážka, Antoníček. ŽK: Koraksič - Ševčík, Matocha, Demeter. Bez diváků.
Slavoj Vyšehrad - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 61. Stropek - 73. Opluštil, 90.+1 Bazal. Rozhodčí: Matějček - Matoušek, Slavíček. ŽK: Schneider, Černý - Súkenník, Mashike Sukisa, Skopec. Bez diváků.
FK Třinec - FK Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Foltýn, Weber, Samiec - Lehoczki, Zbrožek, Kubista. Bez diváků.

Reklama

Související témata: