Hlavní obsah

Znojmo - Olomouc 1:4Olomouc slaví. Návrat do první ligy zvládla rychle

Aktualizováno

Už je to definitivní. Fotbalisté Olomouce zase jsou prvoligoví. V předehrávce 26. kola druhé nejvyšší domácí soutěže na hřišti Znojma vyhráli 4:1 a na prvním místě mají náskok 16 bodů na třetí Opavu, která je už nemůže předstihnout. Postupují první dva.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radující se fotbalisté Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Hattrickem se na jejich dnešní jasné výhře podílel Tomáš Chorý.

Sigma, která od roku 1984 patří mezi tradiční prvoligové celky, za poslední čtyři sezóny dvakrát sestoupila, ale vždy se okamžitě dokázala vrátit. Povedlo se jí to v roce 2015 a i letos, kdy FNL dominovala.

Po úvodních třech remízách Sigma v začátku podzimu v následných 22 zápasech ztratila jen třikrát a s přehledem si zajistila postup. Dnes ve Znojmě to pro ni byla už sedmá výhra v řadě a dvacátá v sezóně.

Olomouc za postupem nasměroval už ve 3. minutě Chorý. Znojmo mělo šanci udržet se v utkání ve 25. minutě, ale Motal ve vyložené šanci vůbec netrefil branku. Místo toho vzápětí vypálil Chorý a gólmanem vyražený míč dorazil do branky Manzia. A ještě do poločasu Chorý zvýšil, poté co hlavou zužitkoval ideální centr Vepřeka.

Reprezentant do 21 let Chorý navíc krátce po změně stran završil hattrick, když mu před prázdnou branku nahrál Zahradníček. Byl to už jeho 16. zásah v sezóně a v tabulce střelců se přiblížil spoluhráči Plškovi, který vede pořadí kanonýrů se 17 góly.

Znojmo vzápětí snížilo gólem Holuba, navíc hrálo od 66. minuty přesilovou hru po zbytečném vyloučení Manzii, ale Sigma už si postupový výsledek pohlídala.

26. kolo druhé fotbalové ligy:
Znojmo - Sigma Olomouc 1:4 (0:3)
Branky: 58. Holub - 3., 35. a 56. Chorý, 29. Manzia. Rozhodčí: Dubravský - Antoníček, Boček. ŽK: Nepožitek, Teplý - Manzia, Štěrba, Sladký. ČK: 66. Manzia. Diváci: 720.
Znojmo: Doleček - Mezlík, Svozil (46. Urbančok), Helísek (72. Teplý), Cihlář - Nepožitek, Motal, Holub, Javůrek (73. Njire) - Šamánek, Klíma. Trenér: Kučera.
Olomouc: Buchta - Jemelka, Štěrba, Vepřek, Škerle - Plšek (84. Habusta), Houska, Petr (72. Sladký), Zahradníček - Manzia, Chorý (66. Yunis). Trenér: Jílek.

Reklama