Hlavní obsah

Originální řešení krize! Pulpit dostal na Žižkově do rukou strašlivou zbraň

Praha

„Děti moje, hrr na ně!“ Populární pokřik z hlediště povzbuzoval fotbalisty Viktorie ještě v dobách prvoligových. Žižkovský klub ovšem prožívá skromnější éru, momentálně se trápí i ve druhé lize. V tabulce je předposlední, tedy na sestupové příčce. Řešením podzimní krize má být výměna trenéra i apel na husitskou tradici Jana Žižky...

Foto: fkvz.cz

Trenér Martin Pulpit třímá v rukou netradiční pomůcku - husitský palcát po vzoru Jana Žižky...

Článek

Kdepak stopky, rozlišovací vesty nebo snad míč. Martin Pulpit třímá v rukou repliku vojevůdcovského palcátu.

Snímek z klubového webu je jasným vzkazem pro konkurenci. Sestoupit nehodláme, jdeme do bitvy se vší vervou!

Pravda, palcát pomáhá trenérům málokdy...

„Zbraň, kterou vládl český rebel Žižka. Strašlivý nástroj, kterým mnozí svůj život ztratili a zabiti byli," praví o železném palcátu dobové prameny.

Jeho replika už k Viktorce prostě patří. Svěřena je teď muži, který ji jako poslední trenér dovedl do ligy. Momentálně přichází s úplně jiným úkolem - vyvést klub z pásma sestupu do klidných vod druhé nejvyšší soutěže. Pulpit se vrací na Žižkov přesně po deseti letech.

„Jednání trvalo několik dní, protože vedení, logicky, oslovilo i další trenéry. Ale prožil jsem tu krásnou postupovou sezonu, navíc jde o Prahu a já se za fotbalem nacestoval už dost. Dlouho jsem nepřemýšlel," líčí nový kouč v nástupním rozhovoru na klubovém webu.

Do konce podzimu jsou ještě ve Fortuna Národní lize na programu čtyři kola. „Pokud uděláme šest bodů, budu spokojený," stanoví Pulpit první postupný cíl.

Reklama

Související témata: