Hlavní obsah

Praha 3 pronajme žižkovský stadión Slavoji Vyšehrad

Praha

Městská část Praha 3 pronajme žižkovský stadión fotbalovému klubu Slavoj Vyšehrad, který postoupil do druhé ligy. S dalšími zájemci včetně dosavadního nájemce Viktorie Žižkov bude jednat. O rozhodnutí rady informovala starostka Vladislava Hujová, podmínky pronájmu neuvedla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dlouholetý nájemce Viktoria Žižkov neplatil za stadión nájemné. Radnice mu proto smlouvu vypověděla a domáhá se dluhu u soudu. Zadlužený klub nedávno změnil majitele. Hujová bude s novým nájemcem stadiónu i s majiteli Viktorie dál jednat, schůzka je naplánována na pátek.

"K tradicím Žižkova patří i klub Viktoria Žižkov. Naše vůle je mu tedy v rámci možností umožnit narovnání vztahů," uvedla Hujová.

Městská část je vlastníkem stadiónu, v uplynulých letech za něj postupně zaplatila 70 miliónů korun. Scelení majetku dokončila loni nákupem administrativní budovy, tribuny a osvětlení.

Viktoria Žižkov, která patří mezi nejstarší české fotbalové kluby, od loňského září nezaplatila za stadión nájemné. Radnice proto nedávno podala žalobu. Dluh vůči městské části se vyšplhal na 1,2 miliónu korun.

Žižkovský fotbalový klub v minulosti proslul i korupčními aférami spojenými s působením manažera Ivana Horníka. Média upozornila na to, že hráči nedostali už několik měsíců zaplaceno. Bývalý funkcionář Viktorie Jiří Rýva nedávno koupil od Luďka Vinše 100 procent akcií klubu a chce Viktorii vyvést z ekonomické krize.

Fotbalisté Viktorie Žižkov budou v následující sezóně hrát třetí nejvyšší soutěž ČFL, nedostali totiž licenci na druhou ligu. Vyšehrad, který naopak do druhé ligy postoupil, nemá pro tuto soutěž vyhovující stadión.

Reklama

Související témata: