Hlavní obsah

Restart už i v základu a s gólem! Ale také stále jen s porážkami. Fenin měl další tutovku, litoval kouč

Praha

Už se dočkal místa v základu i gólu. Ale na výhru při restartu kariéry Martin Fenin stále čeká. Varnsdorf jehož dres obléká, je poslední ve druhé lize s jediným bodem. Právě Fenin přitom svůj nový tým nasměroval k naději v posledním utkání ve Vlašimi, domácí ale utkání záhy obrátili a body za výhru 4:1 brali oni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Fenin na archivním snímku.

Článek

Fenin se prosadil ve druhé minutě. Postavil se k přímému kopu a překonal brankáře Nguyena. „Zatím je brzy, abych pomýšlel na odchod do fotbalového důchodu. Je mi třicet, trénuji individuálně, jsem zdravý. Věřím, že restart kariéry vyjde. Voda se za mnou ještě nezavřela," říká Fenin na pokraji nové kapitoly fotbalového života.

Shodou okolností v době jubilejní vzpomínky. Deset let letos uplynulo od zářivého úspěchu reprezentační dvacítky, která na MS s tehdy mladičkou teplickou hvězdičkou došla ke stříbru.

Pak toho Fenin zažil na trávnících hodně včetně velkolepých chvil v bundeslize. Teď se snaží kariéru restartovat. A to se vší vážností.

Před tím naposledy zkoušel štěstí v Brně, z jeho angažmá tam ale sešlo. "S Martinem máme určitý dlouhodobý projekt. Všechno se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Je ve fázi, když čtyři měsíce netrénoval, ani nehrál. Za měsíc to nedoženete, je to běh na delší trať. Ale pokud to bude pokračovat, byli bychom všichni rádi, aby nám tady předvedl umění, které v sobě určitě má," říkal kouč Zdenko Frťala zkraje letní přípravy.

Projekt se od té doby posunul. Varnsdorfský trenér poprvé Fenina do soutěžních utkání postavil na pár minut při poháru v Živanicích, tam jeho tým prohrál 0:1. Pak i proti Českým Budějovicím (2:3) a teď do boje s Vlašimí poprvé od úvodní minuty. Střídán byl po hodině hry, zvládl tak zatím největší časovou porci v novém působišti. Ale opět bitva končila porážkou...

„Od desáté minuty jsme nedokázali reagovat na tlak soupeře. Přesto měl obrovskou šanci Zieris, za stavu 1:1 zase spálil tutovku Fenin. A o pár vteřin později jsme dostali druhou branku. Opět to byly laciné góly," posteskl si Frťala pro web Děčínského deníku. „Koncovka nás sráží a odráží se na sebevědomí hráčů."

Reklama