Hlavní obsah

Žižkov - Chrudim 1:3Rybička si v Praze zařádil, Východočeši už jsou třetí

Praha
Aktualizováno

Rázný vstup do jara. Fotbalisté Chrudimi vyhráli v utkání 13. kola Fortuna Národní ligy 3:1 na hřišti Viktorie Žižkov a protáhli svou sérii bez porážky už na pět zápasů. Východočechy nasměroval k výhře dvěma góly z úvodní půlhodiny Petr Rybička. Pražané již počtvrté v řadě nedosáhli na vítězství. Chrudim si sedmou výhrou v sezoně polepšila v neúplné tabulce na třetí příčku. Varnsdorf podlehl Prostějovu 2:4 a Vlašim prohrála s Táborskem 0:1.

Foto: mfkchrudim.cz

Trenér Jaroslav Veselý zakotvil v Chrudimi.

Článek

Chrudimští byli v úvodní půlhodině hodně efektivní a po dvou brejcích se prosadil Rybička. Na začátku druhé půle žižkovský brankář Švenger v pokutovém území fauloval Vernera a nařízenou penaltu v 51. minutě proměnil Mužík. Krátce nato snížil Súkenník, ale třetí porážku z posledních čtyř kol už Pražané neodvrátili.

Chrudim pro změnu neprohrála už pětkrát v řadě. Hosté si dokráčeli pro druhé venkovní vítězství v sezoně.

Hned šest branek nabídlo utkání mezi Varnsdorfem a Prostějovem. Lépe vstoupili do zápasu domácí, kteří po Ondráčkově gólu od 24. minuty vedli. Prostějov ale dokázal výsledek dvěma trefami Kopřivy otočit, čtvrt hodiny před koncem se pak prosadil i Zlatohlávek. Domácí ještě díky Bláhovi snížili, razítko dal ovšem na prostějovskou výhru 4:2 v 81. minutě Matoušek.

Táborsko vstoupilo do jarní části vítězstvím 1:0 na hřišti Vlašimi a ukončilo tak v soutěži pětizápasovou šňůru porážek. O třech bodech pro jihočeský celek rozhodl v 57. minutě záložník Roman Holiš.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - MFK Chrudim 1:3 (0:2)
Branky 54. Súkenník - 7. a 28. Rybička, 51. Mužík z pen. Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Vejtasa. ŽK: Hušek, Švenger, Batioja, Pudil, Zoubele, Auer - Verner, Breda, Čáp, Řezníček. Bez diváků.
Varnsdorf - Prostějov 2:4 (1:1)
Branky: 25. Ondráček, 78. Bláha - 36. a 50. Kopřiva, 74. Zlatohlávek, 81. Matoušek. Rozhodčí: Černý - Hurych, Leška. ŽK: Zbrožek, Hasil - Koudelka, Omale, Schuster. Bez diváků.
Vlašim - Táborsko 0:1 (0:0)
Branka: 57. Holiš. Rozhodčí: Nedvěd - Vaňkát, Slavíček. ŽK: Svoboda - Boula, Liepa, Pecháček. Bez diváků.

Reklama

Související témata: