Hlavní obsah

Líšeň - Žižkov 1:1Skvělý Hrubeš uhájil Viktorce cenný bod

Brno
Aktualizováno

Skvělý gólman Hrubeš nenechal jednoho z lídrů soutěže vyhrát. Fotbalisté druhé Líšně v předehrávce 20. kola Fortuna Národní ligy remizovali s Žižkovem 1:1. Líšeň tak ztrácí na vedoucí Hradec Králové pět bodů, Viktoria je osmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Žižkova Karel Hrubeš zazářil.

Článek

Domácí v prvním poločase neproměnili penaltu, a tak góly v Brně padaly až po přestávce. Nejdřív pokutový kop proměnil hostující Súkenník, po něm ihned vyrovnal Pašek. Líšeň v závěru tlačila, ale ztroskotala na výtečném Hrubešovi. Zůstává druhá o pět bodů. Vedoucí Hradec Králové ale ještě čeká utkání s Ústím.

Ani kanonýr Málek si z penalty na žižkovského fantoma nepřišel. „Vítězství nám nebylo přáno. Hrubeš chytil penaltu a v závěru také dvě naše tutovky. Byl mužem zápasu, takže bod musíme brát," chválí hrdinu v soupeřově svatyni Milan Valachovič, trenér Líšně.

„V prvním poločase jsme se víc dostali k naší kombinační hře, po přestávce už se víc prosazovali domácí. Ne náhodou je Líšeň druhá, máme bod zvenku. Musíme být pokorní a jít dál," hodnotí jeho protějšek David Oulehla.

Domácí měli v závěru k vítězství hodně blízko. Nejprve hlavičkoval v tutovce po rohu Jeřábek, Hrubeš jeho pokus na čáře skvěle vyrazil. Kučera pak svou ranou gólmana prostřelil, jenže míč z čáry vykopl Pudil.

Líšeň tak Žižkov neporazila ani napočtvrté po postupu do druhé ligy.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Viktoria Žižkov 1:1 (0:0)
Branky: 51. Pašek - 48. Súkenník z pen. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf. ŽK: Otrísal - Batioja, Bazal, Urbanec, Muleme, Hrubeš. Bez diváků.

Reklama

Související témata: