Hlavní obsah

Sokolov - Vlašim 1:0Sokolov zdolal Vlašim a je na postupové příčce

Aktualizováno

Fotbalisté sokolovského Baníku vyhráli v utkání 18. kola druhé ligy nad Vlašimí 1:0 a posunuli se na druhé místo tabulky. Rozhodující moment přišel už v páté minutě, kdy Přeučil zpracoval dlouhý míč, poté přihrál Miloši Kratochvílovi a jeho střela zpoza šestnáctky se štěstím doskákala za záda brankáře hostů Vorla.

Článek

Krátce nato se ve velké šanci objevil sokolovský Kopečný, ale zblízka minul. Další nebezpečnou střelou se opět prezentoval Kratochvíl, ale trefil jen tyč.

Vlašimský trenér Martin Hašek o poločase stáhl zkušeného Tarczala a místo něj poslal do hry svého syna. Martin Hašek mladší pomohl hru hostů rozhýbat a krátce po svém příchodu se dostal do velké šance, ale po přihrávce Nečase mířil ve vápně těsně nad břevno. O čtvrthodinu později Hašek přiťukl v šestnáctce Frizonimu, ale jeho ránu zlikvidoval gólman Belaň.

Vlašim nedokázala využít své převahy ve druhé půli a nakonec prohrála 0:1. Po bezbrankové remíze s Opavou tak Středočeši čekají na první jarní výhru i vstřelený gól. Sokolovu bylo první jarní klání s Frýdkem-Místkem odloženo, a tak si svou jarní premiéru odbyl právě proti Vlašimi.

Hradec si poradil s rezervou Olomouce

První jarní zápas čekal i Hradec Králové a natěšenost Východočeši ukázali výtečným vstupem do zápasu proti Olomouci B. Ve 13. minutě otevřel skóre Pázler a odstartoval tak gólové představení. Záhy se po rohu prosadil Krmaš a drtivou čtrnáctiminutovku uzavřel opět Pázler, který dal v sezóně už 11 branek a vede tabulku střelců.

Hradec pak trochu polevil ze svého tlaku a hlídal si náskok. Sigma už nic nevytěžila ani ze závěrečného závaru a na výhru čeká už šest zápasů, v nich získala jediný bod. Na poslední místo tak má jen dvoubodový náskok, naopak čtvrtý Hradec je jen bod za postupovými příčkami.

Utkání Táborsko - České Budějovice bylo odloženo kvůli epidemii příušnic v týmu hostů, zápasy Třinec - Znojmo a Karviná - Frýdek-Místek se nehrály kvůli nezpůsobilému stavu hracích ploch.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 5. Kratochvíl. Rozhodčí: Váňa - Melichar, Černý. ŽK: Vondráček, Pouček, Jablonský, Medveděv - Pimpara, Vondra. Diváci: 690.
Sokolov: Belaň - Medveděv, Vondráček, Jablonský, Urma - Vrtělka, Kratochvíl - Kopečný (87. Dřížďal), Dvořák II., Pouček (69. Kosak) - Přeučil (79. Procházka). Trenér: Šmejkal.
Vlašim: Vorel - Dressler, Štochl, Pimpara, Vondra - Janda, Kulhánek, Tarczal (46. Hašek ml.), Průcha (62. Frizoni) - Nečas, Jícha (77. Hejný). Trenér: Hašek st.
Hradec Králové - Olomouc B 3:0 (3:0)
Branky: 13. a 27. Pázler, 19. Krmaš. Rozhodčí: Adámková - Antoníček, Kotalík. ŽK: Pázler, Chleboun - A. Ševčík, Hýbl, Moulis, Buchvaldek. ČK: 90.+1 A. Ševčík. Diváci: 907.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Krmaš, Chleboun, Plašil - Schwarz, Janoušek - Malinský (75. Trubač), Zorvan, Vlkanova (84. Krátký) - Pázler (82. Nworaha). Trenéři: Frimmel a Pilný.
Olomouc B: Spurný - Texl, Hýbl, Rajnoch, Jemelka - Štěpán (66. Buchvaldek), Kalvach, Moulis, Habusta (75. Zato) - A. Ševčík, Yunis (88. O. Ševčík). Trenér: Chorý.
Opava - Vyšehrad 1:1 (0:0)
Branky: 50. Mozol - 64. Smolák. Rozhodčí: Machálek - Urban, Myška. ŽK: Hrabina, Žídek - Prosek, Soldát. ČK: 35. Prosek. Diváci: 1148.
Opava: Vašek - Pospěch, Žídek, Simerský, Matěj Hrabina - Grussmann (74. Jurečka), Jursa, Schaffartzik - Mozol - Mrázek (70. Přichystal), Kuzmanovič. Trenér: Baránek.
Vyšehrad: Štěpanovský - Kvída, Egert, Kučera, Prosek - Volešák (83. Drobílek) - Smola, Soldát, Tusjak - Vyhnal (90. Polanský), Madej (59. Mysliveček). Trenér: Novotný.

Reklama