Hlavní obsah

Střížkovští Bohemians budou sestup do ČFL řešit v Lausanne

Bohemians Praha dál nesouhlasí s letním sestupem do ČFL. Střížkovský fotbalový klub se odvolal k mezinárodní sportovní arbitráži (CAS), která bude případ v Lausanne řešit 17. února.

Foto: Petr Horník, Právo

Boss "střížkovských" Bohemians Karel Kapr.

Článek

Bohemians sice měli z předposledního místa druholigové tabulky sestoupit do ČFL, ale jejích pět nejlepších celků tehdy údajně ve stanoveném termínu postup do druhé nejvyšší soutěže odmítlo. Pražané tak tvrdí, že Kolín hraje v této sezóně Fotbalové národní ligy neoprávněně.

"Kolín to odmítl, nijak se tím netajil a byl rozlosován do třetí ligy. A my se už můžeme jen domnívat, co se stalo, že se nakonec rozhodl postoupit, když předtím nechtěl. To je právě předmětem řízení u soudu," řekla Českému rozhlasu právnička Monika Nezbedová.

Střížkovský klub podle ní sestupem utrpěl škodu 6,8 miliónu korun. "Zásadní je, že nám odstoupili dva hlavní nasmlouvaní sponzoři, kteří počítali s tím, že budou podporovat a sponzorovat klub hrající profesionální soutěž, tedy druhou ligu," dodala Nezbedová.

Podle FAČR využil klub odvoláním k CAS svého práva vyplývajícího ze stanov asociace. "V současné chvíli nejsme schopni poskytnout bližší informace k tomuto případu, a to zejména s ohledem na skutečnost, že se nachází v samém počátku, respektive před prvním jednáním," uvedl ředitel legislativně-právního oddělení FAČR Jan Pauly.

Reklama

Související témata: