Hlavní obsah

Trenér West ve Vítkovicích skončil, nováčka přebírá Pulpit

Ostrava

Sedm porážek v řadě, po kterých se druholigový nováček z Vítkovic propadl na předposlední příčku tabulky, zlomilo vaz trenérovi Romanu Westovi. Klub se ve středu ráno dohodl na jeho odchodu a o pár hodin později oznámil, že nováčka přebírá Martin Pulpit, který již ve Vítkovicích už v minulosti působil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Pulpit povede druholigového nováčka z Vítkovic.

Článek

„Kdysi mi tento klub dal příležitost poprvé trénovat druhou ligu a to mi pomohlo v rozhodování. Nyní se nejdřív pokusím, abychom v závěru podzimu i při tom těžkém rozlosování získali nějaké body a mohli na jaře skutečně bojovat o udržení," řekl 49letý Pulpit.

Kontroverzní kouč vedl v Česku už čtrnáct mužstev, mimo jiné působil v Olomouci, Mladé Boleslavi, Plzni či v Baníku Ostrava. Naposledy vedl zkraje této sezóny Příbram, po čtyřech zápasech bez výhry a vstřeleného gólu byl ale odvolán.

Konečná podoba celého realizačního týmu, včetně budoucnosti odvolaného Romana Westa v klubu, bude známá do konce týdne, v jehož závěru čeká Vítkovice derby s třetím týmem soutěže Opavou. „Po sedmi porážkách jsme se dostali do situace, kdy opravdu bylo potřeba situaci řešit, dát mužstvu nový impuls. Proto jsme se rozhodli pro změnu na trenérském postu," uvedl sportovní ředitel MFK Vítkovice Marek Pohorelli. „Romanovi patří velký dík za práci, kterou tady odvedl. Pomohl klubu v jeho návratu do profesionální soutěže, a zda bude v klubu pokračovat, záleží nyní na jeho rozhodnutí," dodal Pohorelli.

West s narychlo sestaveným týmem po administrativním postupu z Moravskoslezské ligy vstup do profesionálního fotbalu zvládl. Vítkovice doma porazily Táborsko a Prostějov, poté už ale žádnou další výhru nepřidaly. „Už před sezónou jsem upozorňoval, že jsme od začátku s Prostějovem pasováni do role sestupujícího. A kdo si myslí, že patříme na místa v polovině tabulky, ten je velký optimista," komentoval nezdary v lize West.

A vinu přenesl i na sportovního ředitele. „Složil mužstvo, tudíž tu odpovědnost za výsledky nese taky," řekl West. „Je potřeba vnímat, v jakých podmínkách se druhá liga ve Vítkovicích dělá. Zatímco například Sigma Olomouc si hráče může vybírat, my bereme kluky, které nikdo nechce," upozornil West, který před příchodem k A-týmu vedl vítkovický dorost.

Reklama