Hlavní obsah

Žižkov - Třinec 3:1Viktorka jede, posunula se již na třetí místo. Zbrojovka smázla Jihlavu

Fotbalisté Zbrojovky Brno ve 23. kole druhé ligy deklasovali Jihlavu 5:2 a z druhého místa dál ztrácejí šest bodů na vedoucí Pardubice. Žižkov rovněž doma porazil Třinec 3:1 a poskočil na třetí příčku tabulky, znamenající stejně jako druhá pozice účast v baráži o nejvyšší soutěž. Viktorii pomohlo i zaváhání Hradce Králové, který prohrál na Vyšehradě 0:2 a je s odstupem jednoho bodu čtvrtý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Viktorie Žižkov se radují z branky (archivní foto)

Článek

Brněnský tým už v šesté minutě vedl 2:0, když se trefili Fousek z pokutového kopu a Přichystal. Na druhé straně Vaculík z další penalty nepřekonal brankáře Flodera, ale zaváhání jihlavského kapitána těsně před pauzou napravil Zoubele.

Druhé dějství však větší drama nenabídlo a devátou výhru Zbrojovky z posledních deseti utkání svými góly korunovali Krška, Vintr a znovu Přichystal. Vysočina, za kterou v závěru už pouze snížil náhradník Koubek, čeká na vítězství šest kol a na šestém místě se jí vzdaluje čelo tabulky.

Žižkov si poradil s Třincem

Žižkov proti Třinci výborně začal a už ve druhé minutě ho poslal do vedení Nabijev. Čtvrt hodiny před koncem zvýšil střídající Bezdička. V 87. minutě ještě utkání zdramatizoval Puchel, ale domácí tým v nastavení uklidnil třetím gólem Nešický. Pražané se tak oklepali ze čtvrtečního debaklu 0:5 v Hradci Králové, dvanáctý Třinec prohrál potřetí za sebou.

Vyšehrad nakročil k vítězství nad Hradcem v poslední minutě úvodní půle, kdy se po Jablonského nahrávce prosadil Čvančara. Triumf domácích v 90. minutě pojistil druhým gólem z brejku Suchan. Pražský nováček navázal na výhru 2:1 v Třinci a je jedenáctý. Hradec klopýtl po sérii osmi zápasů bez porážky.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Třinec 3:1 (1:0)
Branky: 2. Nabijev, 74. Bezdička, 90.+3 Nešický - 87. Puchel. Rozhodčí: Orel - Kříž, Poživil. ŽK: Weber, Habanec (trenér), Chmiel, Akulinin (všichni Třinec). Diváci: omezený počet (limit 2500 osob na stadionu).
Vyšehrad - Hradec Králové 2:0 (1:0)
Branky: 44. Čvančara, 90. Suchan. Rozhodčí: Proske - Dresler, Mikeska. ŽK: Čvančara - Jukl, Šípek. Diváci: omezený počet (limit 2500 osob na stadionu).
Zbrojovka Brno - Jihlava 5:2 (2:1)
Branky: 6. a 69. Přichystal, 5. Fousek z pen., 47. Krška, 62. Vintr - 45.+2 Zoubele, 79. Koubek. Rozhodčí: Petřík - Novák, Váňa. ŽK: Pachlopník, Hladík, Vintr, Sedlák, Štepanovský - Fortelný, Smejkal. Diváci: omezený počet (limit 2500 osob na stadionu).

Reklama

Související témata: