Hlavní obsah

Líšeň - Opava 1:1Vlašim sice prohrála, ale drží druhé místo FNL. Šlágr v Líšni neměl vítěze, na tahu je Sparta B

Fotbalisté Vlašimi prohráli v sobotním utkání 24. kola druhé nejvyšší soutěže v Příbrami 1:2, ale dál se drží na druhém místě za vedoucí Zbrojovkou Brno. Třetí Líšeň totiž ve šlágru pouze remizovala doma s Opavou 1:1. Líšeň i Opava mají na Vlašim dvoubodové manko. Pátá Sparta B je ještě o další bod zpět, má ale k dobru dohrávaný zápas proti vedoucí Zbrojovce Brno. Ta pokud zvítězí, bude moci slavit už v dalším kole návrat mezi elitu.

Foto: fczbrno.cz

Snímek z brněnského derby mezi Zbrojovkou (v červeném) a Líšní. (ilustrační foto)

Článek

Vlašim na půdě Příbrami, která v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže, sice rychle vedla, ale domácí veterán Pilík ve 24. minutě srovnal z penalty a v druhé minutě nastavení dokonal obrat Halinský. Hosté získali z posledních tří kol jediný bod a dali šanci pronásledovatelům v boji o baráž. Tu si zahraje druhý a třetí tým tabulky, přímo postoupí mezi elitu jen vítěz druhé ligy.

Souboj dalších dvou uchazečů o baráž mezi Líšní a Opavou skončil nerozhodně 1:1. Brněnský klub vedl od konce první půle po fatální chybě brankáře Digani, ale v 62. minutě byl po dvou žlutých kartách v krátkém sledu k nevoli domácích vyloučen Málek a hned za tři minuty využil přesilovku Kadlec. Slezané pak mohli stav obrátit, ale Líšeň při několika tutovkách podržel gólman Veselý. Oba týmy mají nadále stejně bodů, Líšeň je díky lepšímu skóre třetí a ztrácí dva body na Vlašim.

Další ze spolufavoritů soutěže Dukla Praha nenavázala na dvě vítězství po sobě a v Prostějově prohrála 1:2. Celku z Julisky nepomohl k bodům ani gól Štěpána Šebrleho, syna olympijského vítěze v desetiboji. Dukla ztrácí ze sedmé příčky na třetí pozici pět bodů, Prostějov je o dva body zpět.

V souboji týmů z druhé části tabulky Ústí nad Labem remizovalo s Vyškovem 1:1. Severočeši mají na 14. místě náskok pět bodů na sestupové příčky, patnáctá Chrudim ale odehrála o tři zápasy méně.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Opava 1:1 (1:0)
Branky: 36. Zikl - 65. Kadlec. Rozhodčí: Starý - Matoušek, Novák. ŽK: Veselý, Málek, Valachovič (asistent trenéra) - Didiba, Celba, Kadlec, Kopečný. ČK: 62. Málek. Diváci: 547.
Příbram - Vlašim 2:1 (1:1)
Branky: 24. Pilík z pen., 90.+2 Halinský - 13. Zlatohlávek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Ježek. ŽK: Novotný, Wágner - Solomon. Diváci: 567.
Ústí nad Labem - Vyškov 1:1 (0:0)
Branky: 83. Krobot - 78. Matys. Rozhodčí: Franěk - Černoevič, Hádek. ŽK: Brak, Krobot - Harušťák, Lahodný. Diváci: 483.
Prostějov - Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 4. Schaffartzik, 32. Hönig - 20. Šebrle. Rozhodčí: Hanousek - Kotalík, Dohnálek. ŽK: Hönig, Schaffartzik, Kušej, Jiráček - Kulhánek, Cienciala. Diváci: 527.

Reklama

Související témata: