Hlavní obsah

Dukla - Hradec 1:1Votroci jsou rádi za bod z Julisky, Vlašim výrazně porazila Žižkov

Praha
Aktualizováno

Vložené středeční 11. kolo fotbalové Fortuna Národní ligy odstartovalo na Julisce, kde se ve šlágru střetla pražská Dukly Praha s vedoucím Hradcem Králové. Hosté šli ve 49. minutě do vedení zásluhou střely Daniela Vašulína. Body se ale dělily. Čtvrt hodiny před koncem srovnal na konečných 1:1 Jiří Piroch. Líšeň také remizovala, doma 2:2 s Prostějovem. Výhrou v Blansku se na třetí příčku vyšvihlo Ústí nad Labem, naopak Viktoria Žižkov výrazně prohrála ve Vlašimi. Třinec ukončil vítěznou sérii, remizoval s Chrudimí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada

Článek

Stále stejná písnička. Dukla dokáže své soupeře přehrávat, ale doplácí na mizernou produktivitu. Také proti lídrovi v první půli zazdila dvě tutovky, po přestávce dokonce prohrávala. Dokázala vyrovnat, v závěru měla převahu, ale skóre se už nezměnilo.

„Bod z ubojovaného zápasu bereme. Je pro nás cenný, ještě musíme zvládnout poslední letošní zápas," řekl hradecký kouč Zdenko Frťala pro ČT sport.

„V první půli nedáme dvě tisíciprocentní šance, potom prohráváme... Každý zápas je podobný, sráží nás neproměňování šancí. Na druhou stranu, kdyby kluci každou využili, nebyli by v Dukle Praha. Cením si, jak zápas odpracovali," hodnotí jeho protějšek Roman Skuhravý.

Zatímco Votroci dál vedou tabulku o dva body před Líšní, Dukla jako velký favorit na postup dřepí na devátém místě. Pod Skuhravým se tak kýve židle. „Moje pozice pro mě není primární. Snažím se dělat co nejlíp svou práci, mou situací se bude zabývat vedení," má jasno.

Za deset minut padly čtyři góly

Duel Líšně s Prostějovem mělo strhující začátek. Za deset minut padly čtyři góly, které určily konečnou remízu 2:2. Skóre jako první otevřel hostující Píchal. Domácí během pěti minut otočili díky Kučerovi a Málkovi, záhy ale srovnal Zikl. Vše podstatné se tak odehrálo v úvodní desetiminutovce a Prostějov venku ještě neprohrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vlašimi Daniel Šmejkal.

Ústí nad Labem dokázalo podruhé v řadě zvítězit na hřišti soupeře. Stejně jako před týdnem v Prostějově stačil i tentokrát svěřencům trenéra Jarošíka na výhru jediný gól. Na trávníku Blanska jej už v 15. minutě vsítil obránce Vojtěch Brak. Domácí dohrávali od 86. minuty bez vyloučeného Lahodného. Arma si polepšila na třetí místo tabulky, Blansko zůstalo dvanácté.

Viktoria Žižkov nedokázala napravit předchozí zaváhání s Duklou na domácí půdě a prohrála i ve Vlašimi vysoko 0:3. V jinak vyrovnaném duelu stříleli góly jen domácí, kteří třemi góly ve druhém poločase rozhodli o svém vítězství. Středočeši se díky výhře posunuli z osmého na šesté místo, Žižkov je pátý. Oba týmy v tabulce dělí pouhý bod.

Nevyhráli, ale bodovali pošesté za sebou

Strakův Třinec vedl nad Chrudimí v 19. minutě už 2:0 díky Akulininovi a Celbovi, jenže hosté ještě do poločasu srovnali. Nejdříve snížil Mužík, na něhož navázal Rybička. Ve druhém poločase branka nepadla a zápas skončil remízou 2:2. Třinec bodoval pošesté za sebou, o polovinu kratší je bodová série Chrudimi.

Jihlava porazila Táborsko 2:1 a zaznamenala po pěti předchozích nezdarech první letošní domácí vítězství. Jihočeský nováček šel po půlhodině hry do vedení, když se trefil Vozihnoj, Vysočina ale zvládla góly Červa a Shudeiwy výsledek ještě před pauzou otočit. Jihlava si v tabulce polepšila na desátou pozici, Táborsko zůstává předposlední.

Fotbalisté Slavoje Vyšehrad čekají na bodový zisk už osm zápasů. Získat alespoň bod se jim nepodařilo ani ve Varnsdorfu, kde prohráli těsně 0:1. O výhře severočeského celku rozhodl jedinou trefou zkušený Pavlo Rudnytskyj, který se prosadil v 58. minutě. Vyšehrad se s jediným bodem krčí na posledním místě tabulky, Varnsdorf poskočil na 8. místo.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 75. Piroch - 49. Vašulín. Rozhodčí: Ardeleanu - Hock, Vodrážka. ŽK: Krunert, Ayong, Fišl - Urma, Mejdr, Vašulín. Bez diváků.
Líšeň - Prostějov 2:2 (2:2)
Branky: 3. Kučera, 7. Málek z pen. - 1. Píchal, 9. Zikl. Rozhodčí: Dubravský - Vaňkát, Hurych. ŽK: Silný, Ševčík, Jeřábek (všichni Líšeň). Bez diváků.
Blansko - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 15. Brak. Rozhodčí: Machač - Horák, Kotík. ŽK: Lahodný, Sukup, Přerovský - Bílek, Chodora. ČK: 87. Lahodný (Blansko). Bez diváků.
Vlašim - Viktoria Žižkov 3:0 (0:0)
Branky: 71. a 87. Firbacher, 61. Blecha. Rozhodčí: Dorušák - Hrabovský, Vejtasa. ŽK: Diamé, Kozel, Sváta, Vrána - Tusjak, Urbanec. Bez diváků.
Varnsdorf - Vyšehrad 1:0 (0:0)
Branka: 58. Rudnytskyy. Rozhodčí: Klíma - Kříž, Flimmel. ŽK: Šimon, Kocourek - Kubala. Bez diváků.
Třinec - Chrudim 2:2 (2:2)
Branky: 10. Akulinin, 19. Celba - 24. Mužík z pen., 40. Rybička. Rozhodčí: Matějček - Poživil, Volf. ŽK: Ngimbi, Akulinin, Habusta - Drahoš, Rybička. Bez diváků.
Jihlava - Táborsko 2:1 (2:1)
Branky: 32. Červ, 43. Shudeiwa - 30. Vozihnoj. Rozhodčí: Franěk - Kotalík, Pečenka. ŽK: Arroyo, Červ - Vozihnoj, Boula, Navrátil, Dybala. Bez diváků.

Reklama

Související témata: