Hlavní obsah

Žižkov - Varnsdorf 1:0Výhra na hřišti malinkou náplastí na velký malér v zákulisí

Aktualizováno

Fotbalisté Viktoria Žižkov porazili v závěrečném duelu 21. kola Fortuna Národní ligy Varnsdorf 1:0. Na hřišti tak přiložili aspoň malinkou náplast na velký malér v zákulisí. Koalici v Praze 3 se v týdnu na jednání zastupitelstva nepodařilo najít většinu pro schválení dohody s klubem ohledně stadionu v Seifertově ulici. Viktorce tak reálně hrozí, že nezíská druholigovou licenci pro příští sezonu, protože nesplní požadavky Fotbalové asociace ČR (FAČR) ohledně zajištění rekonstrukce stadionu.

Foto: fkvz.cz

Zkušený Jaroslav Diviš z Viktorie Žižkov se postaral o jediný gól.

Článek

Ztráta licence je fatální hrozbou. „Jsme svědky bizarní situace, kdy oddlužený a stabilizovaný klub čelí zkáze, jelikož nemá kde hrát," okomentovala Viktoria na svém webu jednání ohledně stadionu.

Samotné dění v azylu na Proseku se tak pro tentokrát ocitlo na vedlejší koleji.

Žižkov tam uzavřel program 21. kola vítězstvím 1:0 nad Varnsdorfem. Dvě minuty po změně stran neproměnil domácí Súkenník pokutový kop, po hodině hry však o třech bodech pro Viktorii rozhodl střídající útočník Jaroslav Diviš, jenž zasáhl do soutěžního utkání po měsíční pauze.

V tabulce osmý Žižkov se po vítězství bodově dotáhl na devátou Vlašim. Varnsdorf, který nevyhrál už čtyři kola v řadě, uzavírá elitní desítku.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 62. Diviš. Rozhodčí: Lerch - Novák, Slavíček. ŽK: Ahamada - Zbrožek, Richter, Bláha. Diváci: 30 (omezený počet).

Reklama

Související témata: