Hlavní obsah

Ústí - Brno 1:6Zbrojovka už ve druhé lize řádí, Dukla v derby remizovala

Aktualizováno

Pražské derby hned na úvod víkendu. Fotbalisté Dukly v utkání 9. kola Fortuna Národní ligy remizovali na Žižkově 1:1. Dukla tak zůstává třetí, Viktoria je dvanáctá. Favorizovaná Zbrojovka Brno se rozjíždí, v Ústí nad Labem zvítězila vysoko 6:1. Největší favorit tak vede tabulku o čtyři body před Spartou B a o pět před Duklou.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Řezníček uprostřed při děkovačce s fanoušky

Článek

Na Žižkově se body dělily. V prvním poločase se do vedení dostali domácí zásluhou branky Koželuha. Ve druhé půli tedy musela Dukla dotahovat, což se hostům z Julisky podařilo v 73. minutě zásluhou Pirocha. Svěřenci trenéra Bohuslava Pilného nevyhráli třetí zápas po sobě, přerušili však sérii dvou proher. Žižkov bodoval po předchozích třech porážkách.

„Z hlediska bodového zisku je remíza málo, chtěli jsme vyhrát. Zápas moc šancí nenabídl, Dukla střídáním hru oživila. Mužstvo pracovalo, ale na výhru to nebylo," hodnotí pro ČT sport domácí trenér David Oulehla.

„Jsme rádi, že jsme aspoň po dvou porážkách neprohráli. A že jsme si ze standardky tentokrát pomohli my. Domácí bojovali jako lvi, v útočné fázi nám chyběla kvalita. Zápas venku, derby, bod asi musíme brát," reaguje jeho protějšek Bohuslav Pilný.

Ústí nad Labem podlehlo doma Brnu 1:6. Zbrojovka šla do vedení už v úvodní desetiminutovce zásluhou Přichystala. Domácím se podařilo rychle odpovědět trefou Ogiomadeho. Vývoj utkání se zlomil těsně před poločasem, kdy se prosadil hostující Ševčík a na něj navázal Hladík. Po přestávce se podruhé v utkání prosadil Přichystal a pátou branku hostů přidal Řezníček. V závěru utkání další branku do sítě Army dopravil Sedlák.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 1:6 (1:3)
Branky: 13. Ogiomade - 7. a 53. Přichystal, 37. Ševčík, 42. Hladík, 61. Řezníček, 87. Sedlák. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Novák. ŽK: Brak, Bílek, Jiránek, Krobot - Texl. Diváci: 846.
Viktoria Žižkov - Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 25. Koželuh - 73. Piroch. Rozhodčí: Cieslar - Poživil, Arnošt. ŽK: Muleme, Gabriel, Súkenník, Oulehla, Hossam - Kozel, Kozma. Diváci: 573.

Reklama

Související témata: