Hlavní obsah

Český fotbalový reprezentant bude poprvé otcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Václav Černý oslavou premiérového soutěžního gólu za Wolfsburg oznámil, že s přítelkyní očekávají narození prvního potomka. Vítězství 1:0 v Německém poháru nad obhájcem trofeje Lipskem podle něj ukázalo velký charakter „Vlků“. Šestadvacetiletý křídelník v rozhovoru pro klubovou televizi ocenil i spoluhráče, kteří ho podrželi po neproměnění velké šance.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Černý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace ME 2024 s Albánií a Faerskými ostrovy.

Článek

Černý se první trefy za Wolfsburg dočkal v devátém utkání po letním přestupu z Twente Enschede. Ve 14. minutě zužitkoval přihrávku Tiaga Tomáse za obranu hostů a tvrdou střelou levačkou překonal brankáře Pétera Gulácsiho.

Při gólové oslavě si vložil míč pod dres a palec do úst. „Je to takové malé díky. Všem jsem chtěl ukázat, jak moc jsem hrdý, že budu táta. Je to hezký moment pro mě a přítelkyni,“ řekl Černý.

Ještě v prvním poločase mohl zvýšit na 2:0 po špatné komunikaci mezi Gulácsim a stoperem Castellem Lukebou, jenže míč mu v rozhodující chvíli odskočil. Zaváhání si hodně vyčítal, spoluhráči mu ale okamžitě vyjádřili podporu.

„Tohle přesně ukazuje našeho týmového ducha. Musí to být stoprocentně gól a je to moje velká chyba. Kluci mi říkali ‚hlavu vzhůru‘, což je moc pěkné gesto, a takhle by to mělo fungovat. V první řadě jsem ale měl dát gól,“ prohlásil bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Utrechtu nebo Příbrami, který vystřídal v 65. minutě.

Triumfu nad vítězem posledních dvou ročníků Německého poháru si hodně cenil. Lipsku v 65. minutě ještě víc zkomplikoval situaci Yussuf Poulsen vyloučením po druhé žluté kartě. Wolfsburg uspěl po sérii tří bundesligových porážek.

„Byl to těžký zápas, což jsme očekávali. Všichni ukázali velký charakter. Je skvělý pocit porazit tak silný tým. Jsme šťastní, že jsme postoupili (do osmifinále). Atmosféra na stadionu byla parádní,“ uvedl Černý.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.