Hlavní obsah

Čaroděj v bráně Paraguaye Justo Villar. Rozplakal Brazílii, teď chce do finále

Letošní Copa América přinesla mnoho překvapení, zázračných příběhů a neuvěřitelných výsledků. Jedním z nich bylo i šokující vyřazení Brazílie, o které se postarala Paraguay a na kterém měl největší zásluhu jediný muž: zkušený brankář Justo Villar, který několikrát neskutečnými zákroky udržel Paraguay ve hře a teď jí může pomoct až do finále. Jestli se mu to povede se můžete podívat v noci ze středy na čtvrtek na stanici Sport 1, která zápas vysílá přímým přenosem od 02.45.

Foto: Pedro Fosco, ČTK/AP

Justo Villar alias pan "spravedlivý" v brance čaroval.

Článek

Paraguay – Uruguay. Tohle slovně zajímavé finále vypadá jako nejpravděpodobnější varianta. Uruguay v noci díky dvěma gólům Suaréze přešla přes Peru, na podceňovanou Paraguay dnes v noci zase čeká ještě větší outsider Kolumbie. Mužstvo Paraguaye má velkou oporu právě v gólmanovi Villarovi, proti Venezuelanům však budou potřeba i jiné vlastnosti, a to především v ofenzivě.

Paraguayský čaroděj měl zatím s reprezentací smůlu, několikrát se na velkých turnajích zranil a o nejdůležitější zápasy přišel, na letošní Copa América si ale vše vynahrazuje. Po zápase s Brazílií o něm mluvil celý svět, vždyť jeho tým neměl v utkání ani jednu šanci, zatímco Brazilci stříleli celý zápas. Villar byl ovšem proti, a když už ho „Kanárci“ překonali, zachránila ho dvakrát tyč a také výpomoc spoluhráčů na brankové čáře.

V zápase i prodloužení tak „Spravedlivý“, jak zní překlad jeho jména, zdeptal brazilské hvězdy natolik, že v penaltách třikrát ze čtyř pokusů vůbec netrefili branku. A když jediný penaltový pokus směřující do brány Villar zneškodnil, bylo o největším letošním hrdinovi turnaje jasno. Dnes v noci se uvidí, jestli jeho hvězda bude zářit až do finále.

Reklama

Související témata: