Hlavní obsah

Dvě hvězdy ve finále: Forlán musí překonat Villara

PRAHA

Mistrovství Jižní Ameriky Copa América dospělo ke svému konci, v neděli se v posledním zápase utkají o cennou trofej celky Uruguay s Paraguayí. Turnaj přinesl mnoho překvapení, v čele s vyřazením největších favoritů Brazílie a Argentiny. O titul se popere Uruguay, která se může stat nejúspěšnějším týmem v histroii trunaje, a Paraguay, která může dokonat obrovské překvapení.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Uspějí fotbalisté Uruguaye v čele s Diegem Forlánem proti antifotbalu Paraguaye?

Článek

Finále Paraguay vs. Uruguay asi čekal před turnajem málokdo, především v případě Paraguaye jde skoro o zázrak – vždyť tento tým zatím nevyhrál žádný zápas, pětkrát remizoval a dvakrát postoupil až na penalty. Uruguay naopak odborníci pasovali na černého koně turnaje, což se nakonec vyplnilo. Tým v čele s Forlánem a Suarézem je po minulém mistrovství světa, kde skončil čtvrtý, hladový po trofejích, a je jasným favoritem.

Jenže Paraguay má ve svém středu brankáře Villara, který jak proti Brazílii, tak proti Venezuele nepustil ani jeden gól (oba zápasy se navíc hrály v prodloužení), a dvakrát také vychytal týmu postup v penaltách.

Na druhé straně stojí hvězdný Diego Forlán, kterému to ovšem zatím moc nestřílí, a jeho parťák z útoku Luis Suaréz. Společně musí odčarovat Villarovo kouzlo, jinak o svůj sen o trofeji přijdou.

Fanoušci se na zápas mohou dívat v neděli od 21.00, zápas vysílá přímým přenosem stanice Sport 1. Ta dokonce pro největší fandy připravila speciální akci ve formě promítání s doprovodným programem v karlínském sportbaru U Zábranských (Křižíkova 89). O program a zábavu se bude starat herec Okresního přeboru Jakub Kohák, akce začíná ve 20.00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články