Hlavní obsah

VIDEO: Na Copa América létaly pěsti, hráče Venezuely a Paraguaye rozháněla policie

PRAHA/MENDOZA

Fotbalisté Venezuely byli ve středečním semifinále mistrovství Jižní Ameriky jednoznačně lepším týmem, z postupu do finále se ale nakonec po penaltovém rozstřelu radovala Paraguay. Tým, který na Copa América předvádí absolutní antifotbal a v normální hrací době nevyhrál ještě ani jeden z pěti zápasů. Není divu, že bezprostředně po utkání došlo přímo na hřišti k erupci emocí, jež musela hasit policie.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Policisté pacifikují člena venezuelského týmu, který se zapojil do bitky s Paraguayí po semifinále mistrovství Jižní Amriky.

Článek

Paraguay ve čtvrtfinále turnaje senzačně vyřadila na penalty Brazílii a stejný osud potkal i Venezuelany, jimž třikrát zabránila ve vstřelení gólu branková konstrukce a jednou přísně odmávnutý ofsajd. O lepším týmu na trávníku bylo zkrátka jasno, z postupu se ale radoval ten druhý. „Měli jsme se dostat dál, fotbalově i fyzicky jsme na tom byli lépe než soupeř. Štěstí ale stálo na opačném konci hřiště,“ konstatoval posmutněle venezuelský záložník Giancarlo Maldonaldo.

Vypjatá atmosféra provázející semifinálový duel vygradovala po skončení zápasu v divokou pěstní potyčku hráčů a realizačních týmů. Boxerské manévry musela nakonec řešit policie, která po pár minutách klovající kohouty na trávníku zpacifikovala.

„Vyřazení hodně bolí, můžeme být ale hrdí na fotbal, který jsme na turnaji předváděli. Tahle zkušenost naše mužstvo semkla jako nikdy předtím a příště si spravíme chuť,“ slíbil venezuelským příznivcům Maldonaldo. Venezuela bude hrát v sobotu o třetí místo s Peru, Paraguay vyzve v nedělním finále Uruguay.

Reklama

Související témata: