Hlavní obsah

Enrique vyzval španělské fanoušky, ať proti Švédsku vytvoří pekelnou atmosféru

Trenér Luis Enrique věří, že si španělští fotbalisté v neděli zajistí postup na mistrovství světa v Kataru. "La Roja" po čtvrteční výhře 1:0 v Řecku předběhli v čele skupiny B o bod Švédsko, které prohrálo v Gruzii 0:2. Právě se Seveřany se tým z Pyrenejského poloostrova utká o přímý postup. Enrique fanoušky v Seville vyzval, ať vytvoří pekelnou atmosféru.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Trenér Španělska Luis Enrique

Článek

"Samozřejmě si myslím, že si v neděli zajistíme místo na šampionátu. Věřil jsem tomu už v době, kdy jsme byli druzí. Čeká nás dobrý soupeř, který teoreticky bude víc útočit. My ale budeme hrát na vítězství, ne na remízu. Ať žije tlak. Budeme hrát stejně, napadat a útočit," citoval Enriqueho deník Marca.

Utkání se Švédskem se odehraje na Estadio La Cartuja, kde se týmy utkaly v červnu ve skupině mistrovství Evropy. Zápas skončil bez branek, do osmifinále nakonec postoupili Seveřané z první pozice a Španělé ze druhé. Kvůli koronavirovým opatřením duel sledovalo 10.559 diváků, tentokrát se může kapacita šedesátitisícového stadionu zaplnit na 100 procent.

"Naše mužstvo překonalo mnoho překážek. Teď za námi budou stát fanoušci. La Cartuja bude jiná než na Euru. Musí připomínat peklo, abychom mohli létat," prohlásil jednapadesátiletý Enrique.

O triumfu Španělů v Aténách rozhodl v 26. minutě z penalty Pablo Sarabia. "Mám radost. Není ale prostor na odpočinek. Zasloužili jsme si vyhrát, zápas jsme kontrolovali. Stěží si vypracovali šanci, v útoku jsme jim nic nedovolili. Nevytěžili jsme ale maximum z našich pár šancí. Začátek druhé půle byl z naší strany nepřesný," konstatoval Enrique, který v minulosti hrál za Barcelonu a také ji trénoval.

Reklama

Související témata: