Hlavní obsah

Casillas: Máme šanci ukončit to strašné čekání

Velkou zásluhu na zlomení historické bilance španělských fotbalistů má brankář Iker Casillas. Opora Realu Madrid vychytala ve čtvrtfinálovém penaltovém rozstřelu Italy a zařídila po dlouhých letech postup mezi nejlepší čtyři týmy mistrovství Evropy. Nyní jsou Španělé jednu výhru od celkového triumfu, což se jim nepodařilo 44 let. „Jsme velice blízko,“ uvědomuje si Casillas.

Článek

Španělsko nevyhrálo 44 let velký turnaj. Jste připravení nepříznivou bilanci zlomit?

Máme šanci ukončit toto strašné čekání. Jsme velice blízko, před čtyřiadvaceti lety nám to ve finále nevyšlo.

Můžete být kapitánem historického týmu? Budete moci před finále spát?

Je jasné, že vyhrát může jen jeden tým a jediný kapitán může trofej pozvednout. Snad vítězem budeme my. Usnout bych měl bez problémů, každý máme svoji pětiminutovku přemýšlení před usnutím.

Co se změnilo u španělských hráčů, že mají vítěznou mentalitu?

Je to generační otázka. Španělsko po mistrovství světa omladilo kádr, který má teď budoucnost před sebou. Všichni v týmu hrají na různých úrovních. Vyhrávají různé ligy a trofeje.

S Realem vyhráváte trofeje pravidelně. Je to hodně rozdílné oproti reprezentaci?

Dostat se do finále Ligy mistrů se nedá srovnat s finále mistrovství Evropy. Takový turnaj je jednou za čtyři roky a je velice obtížné se do souboje o zlato dostat. Pokud mám mluvit za sebe, těším se na každý zápas tady. Cítíme zodpovědnost za všechny lidi doma.

V úspěch doufají pochopitelně i Němci. V čem mohou mít výhodu?

Němci se dokáží pravidelně na velkých turnajích dostat mezi nejlepší. My se vždycky zasekli ve čtvrtfinále, což by mohla být naše nevýhoda. Ale doufáme, že zítra budeme ti šťastnější.

Pokud zvítězíte, komu triumf věnujete?

Nemusíme přemýšlet o tom, komu vítězství věnujeme. Zatím jsme trofej nezískali. Pak bude na přemýšlení času dost.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.