Hlavní obsah

Kapitán Španělů Casillas chytá na Euru v rukavici se čtyřmi prsty

NEUSTIFT

Ačkoliv španělský fotbalový brankář Iker Casillas nemá žádný zdravotní handicap, do zápasů nastupuje s rukavicí, která má jen čtyři prsty. Netradiční úpravu s širší "kapsou" pro spojený prsteník a prostředník používá proto, že si po zranění fixuje páskou oba prsty k sobě.

Článek

"Jsem jako jeden z těch Simpsonů," říká o sobě s úsměvem Casillas, jehož tým v sobotu čeká na mistrovství Evropy zápas se Švédskem. Žluté komiksové postavičky ve slavném kresleném seriálu mají totiž také na každé ruce jen čtyři prsty.

Přestože ve speciálně vyrobené rukavici chytá údajně teprve zhruba měsíc, kořeny této zajímavosti sahají dva roky zpátky. Tehdy si při mistrovství světa v Německu vykloubil prsteník a jeho fixaci řešil tak, že si prst náplastí přilepil k prostředníku.

Zranění má dávno vyléčené, přesto hvězda Realu Madrid přestala normální rukavici používat. "Tak jsem si na ty spojené prsty zvykl, že v tom prostě chci hrát dál," říká sedmadvacetiletý kapitán Španělů, který v reprezentaci odchytal už 76 zápasů.

Reklama

Související témata: