Hlavní obsah

Objem sázek na fotbalové Euro spadl po vyřazení ČR o třetinu

PRAHA

Objem sázek podaných k fotbalovému mistrovství Evropy klesl po vyřazení českého mužstva zhruba o 30 procent. Potvrdily se tím obavy tuzemských kanceláří z toho, že turnaj nebude pro sázející bez národního týmu tak přitažlivý.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sázková kancelář - ilustrační fotografie

Článek

Na úterní utkání například společnost Fortuna přijala sázky za sedm miliónů korun a ani středa neukazovala příliš velké zlepšení. "Předpokládáme, že ochabnutí zájmu je pouze dočasný stav a obec fanoušků se z neúspěchu rychle vzpamatuje," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Na slabších sázkách se podle Jiřího Hadravy z berounského Tipsportu podepisuje i skutečnost, že v nadcházejících zápasech včetně čtvrtfinálových je obtížné určit favority, takže sázející jsou opatrnější.

Drtivá většina českých sázkařů očekává, že v prvním čtvrtfinále šampionátu postoupí Portugalci přes německý tým. "Němci přitom nesehráli špatná utkání, ale jako by síla Ronaldových výkonů ovlivňovala i sázkaře," uvedl bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis. Na Portugalce bylo možné vsadit v kurzu 2,35:1, zatímco Němci měli kurz 3:1.

Celý turnaj by ale podle bookmakerů měla vyhrát jiná mužstva. Třeba podle internetové kanceláře Unibet jsou nyní největšími favority ME Nizozemci s kurzem na celkové vítězství 4,5:1 a Španělé s kurzem 5,5:1.

Související témata: