Hlavní obsah

Rakousko chce vyrobit známky s vítězi ME v rekordním čase

VÍDEŇ

Rakouská pošta se chce zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. Plánuje totiž vydat speciální sadu známek s motivem vítězného týmu fotbalového mistrovství Evropy pouhé čtyři hodiny po skončení nedělního finále. Dosavadní rekord činí deset hodin a 24 minut.

Článek

Sada deseti známek bude zobrazovat čerstvé mistry Evropy, jak se radují s trofejí. Aršík má také obsahovat statistiku finálového zápasu, včetně střelců branek. První kusy mají jít do prodeje v pondělí ve dvě hodiny ráno ve Vídni. Cena deseti známek má být šest eur.

Výroba podle prohlášení rakouské pošty, které citovala agentura APA, začne se závěrečným hvizdem nedělního finále na stadionu Ernsta Happela. Na celý proces, včetně přípravy a tisku, budou dohlížet dva nezávislí pozorovatelé.

Dosavadní rekord drží gibraltarská pošta. Ta v roce 2001 vydala známku k výročí 75. narozenin královny Alžběty II. pouhých deset hodin a 24 minut poté, co si královna v Buckinghamském paláci v Londýně vybrala fotografii, kterou chtěla mít na známce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.