Hlavní obsah

Sázkové firmy: Po vyřazení Čechů klesnou sázky o desítky procent

PRAHA

Vyřazením českého fotbalového týmu z dalších bojů na mistrovství Evropy klesne objem přijatých sázek tuzemských sázkových kanceláří odhadem v desítkách procent. Zápasy české reprezentace patřily na turnaji k nejvyhledávanějším a pro některé provozovatele bylo například klíčové utkání o postup do čtvrtfinále Česko - Turecko rekordní událostí, vyplynulo dnes z ankety ČTK.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sázková kancelář

Článek

"Očekáváme pokles sázek, protože při takto velkých příležitostech si vsadí i mnoho svátečních sázkařů, kteří tak nejraději činí právě při účinkování našich. Vklady klesnou přibližně o 20 procent," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

"Zájem o Euro jistě mírně poleví, protože účast našich vytváří určitý náboj, který se projeví i na sázení, ale nebude to dramatický úbytek," přidal se Jiří Hadrava z berounského Tipsportu. Předčasné vyřazení nedávno potkalo i český hokejový tým na světovém šampionátu a na objemu podaných sázek se to projevilo více než třetinovým propadem.

Zápas Turecko - Česko lámal rekordy

Čeští fotbalisté se na Euru představili ve třech zápasech, přitom právě poslední duel s Turky lámal rekordy. "Česko - Turecko byl nejvíce sázený zápas v historii společnosti Synot Tip. Objem všech sázek vypsaných k tomuto duelu dosáhl téměř hranice 4,5 miliónu korun," uvedl hlavní bookmaker firmy Pavel Krejčí.

Sázkové kanceláře před zahájením věřily, že se letošní evropské mistrovství postará o zatím největší objem sázek vybraných na vrcholné turnaje. Pořadí zatím vévodilo fotbalové mistrovství světa 2006, kde vybrané sázky v tuzemsku překročily miliardu korun. K předpokladům rekordní úspěšnosti ale patřilo i co nejdelší vystoupení českého týmu, od kterého se očekával postup nejméně do čtvrtfinále.

Provozovatelé doufali, že sázející si naleznou jiné oblíbené týmy. "Zájem bude jistě o zápas Itálie - Francie a postupně o vyřazovací zápasy velkých týmů, současně sázející zkusí vsadit na některé černé koně turnaje. Nicméně tolik financí, jako by bývali čeští fandové vsadili na Čechy, již sázkovými kancelářemi neprojde," uzavřela Jana Pokorná ze společnosti Chance.

Související témata: