Hlavní obsah

Španělské fotbalové šampióny přijala královská rodina

MADRID

Ani den po příletu do vlasti si španělští fotbaloví mistři příliš neoddychli. V Madridu v úterý třiadvacetičlenný výběr trenéra Luise Aragonése přivítala královská rodina a předseda vlády José Luis Rodríguez Zapatero.

Článek

Členové královské rodiny při slavnostním setkání každému z hráčů, který se podílel na prvním velkém triumfu španělského fotbalu od vítězství na mistrovství Evropy v roce 1964, nejprve osobně pogratulovali a poté si vzal slovo Zapatero. "Hráli jste nádherně, spektakulárně. Byl to opravdový fotbal," prohlásil předseda vlády a nadšený fanoušek Barcelony. "Jsme na začátku nejlepších časů španělského národního týmu a celého španělského sportu. Udělali jste Španělsku skvělou reklamu v Evropě a v celém světě," dodal.

Trenér Aragonés, který u týmu po šampionátu skončil a měl by ho nahradit bývalý kouč Realu Madrid Vicente del Bosque, poté královskou rodinu i předsedu vlády ujistil, že se můžou v budoucnu těšit na další trofeje. "Na světě není tým, který by hrál tak precizně jako my. Když budeme dál poctivě pracovat, vyhrajeme toho mnohem víc," prohlásil devětašedesátiletý trenér, který má údajně namířeno do tureckého Fenerbahce.

Večírek ještě neskončil

Zapatero po setkání vysvětlil proč byl jeho děkovný projev tak krátký. "Jsou všichni unavení, protože nejdřív tvrdě pracovali a pak mocně oslavovali," prohlásil s tím, že je mu jasné, že od nedělního finále, v němž Španělé porazili 1:0 Německo, večírek ještě neskončil.

Španělští šampióni nejprve oslavili triumf v nedělním finále v Neustiftu, kde měli během turnaje základnu. V pondělí pak přiletěli do vlasti. Na madridské letiště Barajas, kde čekaly tisíce fanoušků, přineslo fotbalisty letadlo s namalovaným nápisem "campeones" (šampióni) na trupu. Po příletu se celý tým vydal na jízdu v otevřeném autobusu do centru města.

Reklama

Související témata: