Hlavní obsah

Turci mají před semifinále ME k dispozici pouze 14 hráčů

VÍDEŇ

Stav kádru tureckých fotbalistů po pátečním postupu přes Chorvatsko do semifinále mistrovství Evropy je katastrofální. Kouč Fatih Terim bude mít pro středeční duel s Německem k dispozici pouze čtrnáct hráčů.

Článek

Čtveřice hříšníků si bude odpykávat trest za žluté či červenou kartu, dalších pět fotbalistů je zraněných. Turecká média dokonce spekulují o tom, zda bude třetí brankář Tolga připraven na lavičce zaskočit na postu stopera.

Kvůli červené kartě z posledního zápasu základní skupiny proti Česku nesmí ještě v semifinále nastoupit první brankář Volkan, jeho případ ale dořeší UEFA až v pondělí. Za druhé žluté karty pak mají stop Tuncay, Emre Asik a střelec dvou branek Arda.

Po čtvrtfinále vyřadilo zranění třísla minimálně na šest týdnů kapitána Nihata, jenž se postaral dvěma góly v závěru o výhru 3:2 nad Českou republikou a tím i o postup do vyřazovací fáze. Z předešlých zápasů mají vážné šrámy také Emre Göngür, Emre Belözoglu, Servet a Tümer.

Podle pravidel UEFA však nemůže Terim povolat žádného dalšího náhradníka. "Hráči mohou být dodatečně nominováni jen do začátku prvního zápasu. Nemáme v plánu toto pravidlo měnit," vysvětlil mluvčí UEFA William Gaillard.

Sebevědomí však z Turků i přes všechny problémy vyzařuje na všechny strany. "Nevidím důvod být nervózní, ať nastoupíme proti komukoli," nechal se slyšet záložník Bayernu Mnichov Hamit Altintop. "Děláme zázraky. Pro Němce máme zprávu: Pozor, Německo, Turci přicházejí!" hlásá turecký deník Sabah.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.