Hlavní obsah

Turecký kouč Terim se modlil k Bohu, aby přestalo pršet

PRAHA/BASILEJ

Trenér Šýcarského národního týmu Köbi Kuhn byl po porážce od fotbalistů Turecka velmi zklamaný. Jeho svěřenci sice po prvním poločase vedli, ale ve druhém dějství dokázali Turci zápas otočit. Vítěznou branku dal v nastaveném čase Arda Turan a rozhodl o tom, že Švýcaři skončí v základní skupině. "Nikoho nemůžu kritizovat," řekl domácí kouč Kuhn.

Článek

„Zklamání je samozřejmě obrovské. Ale nemůžu nikoho kritizovat. Ani hráče ani nikoho jiného. Tým hrál tak dobře jak dovedl, přesto prohrál dva zápasy. Nebudu říkat, že jsme byli lepší, ale měli jsme šance skórovat z rychlého protiútoku. Šli jsme tři na jednoho, kdybychom proměnili vedli bychom 2:1,“ zhodnotil zápas trenér Švýcarů Köbi Kuhn.

„Ti co ve středu hráli nemohou být kritizováni.Eren Derdiyok je mladý hráč a myslím si, že podal dobrý výkon, stejně tak jako Hakan Yakin,“ řekl na adresu svých svěřenců Kuhn a pokračoval: „Měli jsme několik střeleckých příležitostí, ale neproměnili jsme je, co můžu dělat?“

Švýcarský trenér si postěžoval pouze na velké množství zraněných hráčů před turnajem a doplnil, že země helvétského kříže nemá dostatek hráčů, kteří zvládnou evropský šampionát. „Na turnaj jsme se ale připravili dobře. Tým ukázal velkou snahu. Musím hráčům pogratulovat za to, čeho dosáhli,“ uzavřel Kuhn.

Terim chválil své hráče

Jeho protějšek na trenérské lavičce Fatih Terim měl po utkání opačné pocity. „Je to úžasné. Hráči to potřebovali pro své sebevědomí. Musím hráčům pogratulovat za jejich neuvěřitelné úsilí,“ chválil své svěřence Terim.

Tři body získané proti pořádajícímu Švýcarsku dávají Turkům naději na postup ze skupiny. „Pořád jsme na EURO a to je velmi důležité. Jak jsem říkal v úterý, tento zápas pro nás byl začátkem turnaje,“ poznamenal Terim. Turci to ale proti Švýcarům neměli vůbec jednoduché. Hru oběma celkům notně stěžovalo počasí, které z hrací plochy udělalo brouzdaliště. „Modlil jsem se k Bohu, aby přestalo pršet,“ řekl Terim.

„Bylo to hodně těžké, ale důležité vítězství. Semih je jedním z našich nejdůležitějších hráčů. Kdykoli přijde na hřiště tak uhrajeme dobrý výsledek. Je to střelec a my od něj očekáváme branky,“ řekl turecký kouč.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.