Hlavní obsah

Poborský zaštítí nároďák, nejdřív však musel na druhou operaci srdce

PRAHA

Není členem realizačního týmu, u fotbalové reprezentace by však po výbuchu v Norsku měl převzít roli bývalého šéfa svazu Ivana Haška. Má to jeden háček. Český rekordman v počtu odehraných mezistátních zápasů a nyní člen výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Karel Poborský je od minulého týdne v nemocnici, z níž má být propuštěn během úterý. Kvůli arytmii podstoupil již druhou operaci srdce.

Foto: David Veis, ČTK

Manažer národního týmu Vladimír Šmicer (vpravo) předává Karlu Poborskému "pivní dort" k jeho k 39. narozeninám.

Článek

Měl se v pondělí představit jako nová posila realizačního týmu nároďáku, místo toho však ležel v nemocnici. Karla Poborského trápí srdeční arytmie. Již před pěti měsíci musel na první operaci a minulý týden se podrobil druhé. Podle informací z Dynama České Budějovice, jemuž Poborský šéfuje, se menší zákrok vydařil a internacionál by měl být během úterý propuštěn do domácího ošetření.

„Karel Poborský má zdravotní problémy, takže ho musím omluvit. K dispozici bude během příštího srazu,“ oznámil tiskový mluvčí asociace Jaroslav Kolář před úterním zveřejněním nominace na zápas ve Skotsku.

„Karel měl jisté zdravotní problémy, ale nechci a ani nemohu mluvit za něho,“ přidal se manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Karel Poborský (vpravo) děkuje divákům po vítězné baráži s Norskem.foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Převezme Haškovu roli

Zatím bylo trochu záhadou, co vlastně bude Poborský u reprezentace dělat. Seznam členů realizačního týmu totiž oficiálně nerozšířil. Černé na bílém stojí, že Poborský zaštítí reprezentaci a zlepší tak informovanost výkonného výboru.

„Karel převezme roli Ivana Haška, který mezi nás často přišel a bavil se i s hráči o nominaci, soupeřích i našemu týmu. Takovou roli by teď měl mít Karel, který bude předávat informace výkonnému výboru. Probrali jsme to spolu, s jeho rolí nemám žádný problém,“ ujistil Šmicer.

Čtvrt roku by měl být v klidu

Poborskému je teprve 39 let a arytmie ho v posledních dnech značně vyčerpávala. Jde o nemoc, která se někdy projevuje jen neškodnými příznaky, jindy však může být i životu nebezpečná. Letos se musel elektrošokům podrobit třeba další fotbalový internacionál Jan Koller (38).

„Doktoři mi řekli, že se menší zákrok povedl, měl bych tedy být fit. Jen budu muset být tři měsíce v klidu, než se všechno zahojí,“ vzkázal z nemocnice Poborský.

Jak se zdá, nároďák se na EURO 2012 bude muset probít bez výrazného přispění svého patrona. Ve Skotsku hraje 3. září, v říjnu hostí Španělsko a končí skupinu v Litvě – a v půlce listopadu je na programu případná baráž o postup na šampionát.

Reklama

Související témata: