Hlavní obsah

VIDEO: Když jsou mistři na šrot. Xabi Alonso ze sebe při oslavách nedostal slovo

Trochu to připomíná památnou tiskovou konferenci po triumfálním návratu českých hokejistů z olympiády v Naganu. I fotbalisté Španělska bujaře oslavili úspěšnou obhajobu zlatých medailí z mistrovství Evropy, některým se to ale přece jen trochu vymklo z kontroly. Jako třeba Xabimu Alonsovi, který v podroušeném stavu nebyl schopen konverzace.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Xabi Alonso, španělský hrdina čtvrtfinálové partie s Francouzi

Článek

Opilý Xabi Alonso při oslavách vítězství Eura

Po dvou letech, kdy Španělé přidali k evropskému primátu z roku 2008 také světový titul na mistrovství světa v Jihoafrické republice, opět zaplnil ulice Madridu miliónový dav, aby bouřlivě pozdravil šampióny při triumfální jízdě městem. Na náměstí Cibeles pak aplaudovali fanoušci svým hrdinům seřazeným na pódiu.

Role moderátora se pohotově zhostil náhradní gólman Pepe Reina, s některými spoluhráči měl ale při představovačce těžké pořízení. Právě Xabi Alonso už byl tak pod parou, že svůj part nestíhal.

„Číslo 14, legenda, víc jak stovka zápasů za národní tým, ligový šampión, evropský šampión, pohárový vítěz s Liverpoolem... Pojď se ale raději představit sám, protože mě to přivádí do rozpaků,“ říká Reina Alonsovi, který ale s kelímkem piva v ruce místo odpovědi jen nesrozumitelně zahuhlá. „Říkám, aby ses představil, protože mi to je trapné,“ opakuje Reina. Místo odpovědi opět zahuhlání. „Jsi velký kluk, tak se pojď představit,“ zkouší to ještě jednou Reina, ale bez výsledku. „Koukám, že tě zrazují slova, protože už máš docela dost,“ začne se smát Reina a Alonso se k němu přidá. „Číslo 14, legendární Xabi!“ zakončí výstup Reina.

Trvající nadvládu nad fotbalovým světem je zkrátka třeba oslavit důkladně...

Reklama

Související témata: