Hlavní obsah

VIDEO: Obnažená dívka rušila v Kyjevě slavnostní odpočítávání začátku ME 2012

KYJEV

Přesně rok před slavnostním zahájením fotbalového Eura 2012 byly v ukrajinském Kyjevě spuštěny hodiny odpočítávající dny, hodiny, minuty a sekundy do startu šampionátu. Ceremoniál se odehrál před kyjevskou radnicí, kde měl proslov primátor Olexander Popov. Jeho projev narušila obnažená aktivistka.

Foto: Reuters

Pracovník ochranky odvádí protestující obnaženou dívku, která se snažila narušit ceremoniál k odpočítávání začátku Eura 2012.

Článek

„Město Kyjev je téměř připraveno na pořádání Eura 2012. Veškeré zbývající stavební práce budou dokončeny ještě tento rok. Chceme ale udělat ještě více, aby ti, kteří přijedou na mistrovství, si odvezli ty nejlepší dojmy z našeho hlavního města a z celého fotbalového svátku,“ pronesl primátor.

Ceremoniál se snažila narušit aktivistka z hnutí Femen, které se proslavilo protesty „nahoře bez“ na obranu práv žen. Protestující měla na zádech anglický nápis "Euro-2012 without prostitution" (Euro 2012 bez prostituce) a strhávala na sebe pozornost pískotem z rozhodcovské píšťalky a obří červenou kartou. Protestující byla záhy odvedena jedním z pracovníků ochranky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články