Hlavní obsah

VIDEO: Vymyslete slogan pro fotbalisty, Čech a spol. se těší i na dětský doprovod

Praha

Posunout reprezentaci blíž jejím fanouškům. To je jeden z úkolů, jež si první muž českého fotbalu Miroslav Pelta po svém zvolení vytkl. V tomto směru mu národní tým postupem na EURO 2012 ušetřil práci. V souvislosti se šampionátem se objevuje řada doprovodných akcí, které příznivcům dávají šanci, jak být alespoň částečně „u toho“. A jedenáct dětí se může dostat přímo na plochu stadiónu ve Vratislavi.

Slogan na autobus

 
Článek
Fotogalerie

První šance je pro příznivce, kteří jsou kreativní a tvůrčí. Automobilka Hyundai společně s UEFA je vyzývá, aby podpořili českou fotbalovou reprezentaci hned dvojím způsobem. Stačí vymyslet slogan, který bude zdobit autobus národního týmu na mistrovství Evropy. Možnost fandit českému výběru přímo v dějišti šampionátu dostane dvacet nadšenců, kteří vymyslí nejlepší slogan. O celkovém vítězi rozhodne hlasování fanoušků na webu uefa.com.

Slogany z minulých mistrovství Evropy:
EURO 2008: Pojďme na to, zvítězíme, sny národa naplníme!
EURO 2004: Síla, rozum, srdce k tomu – pohár povezeme domů

Nápovědou budiž motivační motta z posledních dvou šampionátů. Po Portugalsku jezdili v roce 2004 Nedvěd a spol. s vírou „Síla, rozum, srdce k tomu – pohár povezeme domů". Šlo jim to náramně a k finále jim chyběl pověstný kousek.

O čtyři roky později Brücknerův tým vyznával v Rakousku a Švýcarsku heslo „Pojďme na to, zvítězíme, sny národa naplníme!" To se však se šampionátem rozloučil již po základní skupině.

Soutěž s názvem „Hyundai tě tam dostane" potrvá do konce března. Návrhy lze poslat čtyřmi způsoby. Prostřednictvím aplikace na stránce https://www.facebook.com/hyundaicz, přes webové stránky společnosti Hyundai, vhozením do boxů u všech autorizovaných dealerů automobilky nebo na stránkách uefa.com.

S Čechem a Rosickým za ruku až na hřiště

Držet za ruku Tomáše Rosického nebo Petra Čecha a doprovodit nároďák na hřiště před úvodním duelem s Ruskem? To je šance, která žádnou dětskou fotbalovou dušičku nenechá klidnou. A zájemci od šesti do deseti let mají šanci! Dává jim ji soutěž McDonald Doprovod hráčů.

Uzávěrka je 22. dubna, do té doby se mohou soutěžící hlásit pomocí přihlášek v restauracích McDonald. Při losování 3. května bude vybráno sto dětí. Ty se 19. května na stadiónu Sparty utkají na základě svých fotbalových schopností o vítěznou jedenáctku, která vyrazí do Vratislavi. Šanci mají nejen kluci, ale také holky.

Patronem akce je brankář Petr Čech, jenž také figuruje na reklamním poutači a namluvil reklamní spot pro rozhlasové vysílání. „Pro jedenáct dětí, které nás povedou na hřiště, to může být nezapomenutelný zážitek. Takové projekty u mě mají vždy zelenou," říká gólman Chelsea.

Vybrané děti se budou i s rodiči těšit na třídenní zájezd do Vratislavi s dalším programem, jehož součástí bude i zápas proti doprovodu ruského týmu.

„Sám jsem zažil, že i pro hráče je nástup před zápasy mistrovství Evropy výjimečnou událostí. Ani si neumím představit, co budou prožívat ty děti," láká zájemce manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

Reklama

Související témata: