Hlavní obsah

Ani jedno pivo před spaním není povolené. Proto se fotbalistům usnínalo po návratu do Tours těžce

Tours

Hned v Toulouse se naložili do bazénku v útrobách stadiónu. Do ledové vody, která jim měla vyplavit z těla únavu, ale také zmrazit zklamání, jež v nich po španělském knokautu zůstalo. „Dal jsem si tři kolečka po minutě a pak šel na výklus,“ prozrazoval fotbalový záložník Ladislav Krejčí, jak zaháněl zklamání. „Ale už v deset večer jsme byli v Tours,“ kvitoval Tomáš Necid, že letecký přesun z francouzského jihu do dočasného domova proběhl promptně a bez komplikací. Pět hodin po skončení šampionátové ouvertury se před českými fotbalisty otvírala železná brána izolující je v hotelu Chateau Belmont nahoře na kopci na Loirou od okolního světa.

Foto: facebook Česká fotbalová reprezentace

Theodor Gebre Selassie (vlevo) a Bořek Dočkal při bitvě ve stolním tenisu.

Článek

David Limberský hodnotí duel se Španělskem.

Většině z nich se usínalo špatně. Ani závěr večerního duelu Italů s Belgičany v televizi nesledovali, neboť prožitky z duelu a prohry s úřadujícími mistry Evropy byly příliš živé.

„Prohlížel jsem si šanci, kterou jsem v samém závěru první půle měl. A hned několikrát," přiznával Necid. „Od Daridy to byla krásná přihrávka, chtělo to ale balón lépe umístit. To tomu chybělo," vyčítal si.

Možná i proto nemohl dlouho usnout. V jedenáct večerka, přesto se na posteli dlouho převaloval, než konečně zabral. „Není lehké usnout," vypadlo z Necida, že žádné prášky na spaní nemá ve zvyku polykat. A že by jim doktor Krejčí ordinoval alespoň jedno pivo na usnutí, to rovněž nepřichází v úvahu.

„To pít ani nemůžeme, je zakázané," potvrzoval Necid, že režim je přísný. „Po každém zápase usínám dlouho a ráno se brzy budím," potvrzoval i Roman Hubník, že má se spánkem potíže.

„Ale ráno už jsme na prohru se Španěly nemysleli. Alespoň já ne. Zato únavu jsem v těle cítil. Větší než kdybychom uhráli bod, k němuž bylo blízko," přiznával Krejčí.

V úterý volnější režim

I proto trenér Vrba naordinoval na úterý volnější režim. „Dopoledne stabilizační cvičení, výklus, lehký trénink, odpoledne masáž, odpočinek a rozbor zápasu se Španělskem," recitoval Hubník, co fotbalisty čekalo.

„My si dáme s Pavlem Kadeřábkem nejen pár bazénů v hotelu, ale i nějaký zápas NHL na play stationu," plánoval Krejčí.

„Dostali jsme ale také volno, takže poprvé vyrazíme z hotelu dolů do města. Jen se tam projdeme, sedneme na kávu, trochu zrelaxujeme," vítal Necid, že se konečně dostane ven z hotelového areálu obehnaného vysokou kamennou zdí.

A že by mu snad mělo vadit, že Tours šampionátem nijak nežije? „Mně je to úplně jedno, stejně nikam nechodíme. Proto vlastně dobře, že ani z rodiny nikdo na první zápas nepřiletěl. Stejně bych se s nimi neviděl."

Postoupí čeští fotbalisté navzdory porážce se Španělskem do osmifinále ME?
Ano
37,3 %
Ne
62,7 %
Celkem hlasovalo 16390 čtenářů.

Reklama